pátek 29. března 2024 Taťána

Olomouc čekají další uzavírky kvůli opravě silnic

Řidiči v Olomouci letos musejí počítat s uzavírkami důležitých silnic, které čeká oprava. Například olomoucká radnice plánuje investovat 46 milionů korun do opravy několika silnic a chodníků. Další velké opravy komunikací v Olomouci připravuje dopravní podnik, Ředitelství silnic a dálnic ČR i Správa železniční dopravní cesty.

"Přednostně vybíráme pro velké opravy ty městské ulice, které jsou značně zatížené dopravním provozem, nebo ty, jež jsou ve velmi špatném technickém stavu," řekl dnes novinářům primátor Antonín Staněk (ČSSD), podle kterého radnice při rozhodování zohlednila priority komisí městských částí. Opravena má být například frekventovaná silnice na třídě 17. listopadu a na  třídě Kosmonautů, na které odborníci odhalili trhliny. Rekonstrukce je naplánována na podzim a vyžádá si uzavírku této komunikace.

Kvůli rekonstrukci železničního nadjezdu, která je součástí opravy železniční stanice, má být od dubna do června omezen provoz na důležité silnici vedoucí ulicí U Podjezdu.

Na červenec Ředitelství silnic a dálnic ČR naplánovalo opravu vozovky na průtahu silnice I/35 v úseku od křižovatky s ulicí Schweitzerova po estakádu u hobbymarketu Baumax, kvůli které budou řidiči muset jezdit po objízdných trasách. Loni byla opravena první část této důležité silnice a hlavně v prvních dnech se na objízdné trase tvořily dlouhé kolony automobilů.

Na přelomu března a dubna má být kvůli opravě tramvajové trati uzavřena rušná silnice vedoucí Wolkerovou ulicí a ze stejného důvodu bude v červenci a srpnu uzavřena třída Svobody. "Budeme usilovat o maximální koordinaci oprav na komunikacích, z nichž vyplývají nutná omezení v dopravě nebo úplné uzavírky. Naším prvořadým zájmem je, aby se pokud možno v co nejmenší míře dotkly chodu města. Není například možné, aby současně byla uzavřena Velkomoravská i třída Svobody, jak bylo požadováno," komentoval plán oprav primátorův náměstek Aleš Jakubec (TOP 09), podle kterého se radnice bude snažit zkrátit termíny oprav.

Autor: L.Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.