čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučany čeká na konci srpna omezení v tramvajové dopravě

Obyvatele i návštěvníky Olomouce čeká na konci srpna výrazné omezení v tramvajové dopravě. Důvodem je plánovaná rekonstrukce páteřní trati na trase mezi vlakovým nádražím a centrem města. Část linek nahradí autobusy, některé čekají omezení. Dnes to řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Martina Krčová.

Oprava tramvajové tratě je naplánována od 23. srpna do 27. srpna v ulicích Masarykova Třída a Třída 1. máje. "Stavební práce si vyžádají výluku tramvajového provozu v úseku hlavní nádraží - Náměstí Hrdinů - Palackého ulice," uvedla mluvčí podniku.
   

Náhradní doprava v úseku mezi hlavním nádražím a Palackého ulicí bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X. Změny v provozu se dotknou i ostatních linek. "Tramvajové linky číslo 1 a 2 budou nahrazeny tramvajovou linkou s označením U a pojedou po trase Nová Ulice - Náměstí Hrdinů - Neředín, krematorium a zpět podle jízdních řádů zveřejněných na jednotlivých zastávkách," uvedla mluvčí podniku.
   

Tramvajová linka číslo 3 pojede ze zastávky Trnkova pouze na zastávku Náměstí Hrdinů a zpět. Linka číslo 4 bude nahrazena linkou X4, která pojede v obou směrech přes tržnici a Třídu Kosmonautů podle výlukových jízdních řádů zveřejněných na jednotlivých zastávkách. "Tramvajová linka číslo 6 nebude provozována a tramvajové linky číslo 5 a 7 budou vedeny ve svých trasách podle výlukových jízdních řádů zveřejněných na jednotlivých zastávkách," dodala mluvčí.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.