čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomouckou hromadnou dopravu čekají změny kvůli fanouškům Eura 2015

Změny v olomoucké MHD vyvolává blížící se evropský šampionát fotbalistů do jednadvaceti let. Do města v době mezi 18. a 27. červnem, kdy se hrají čtyři utkání, dorazí množství fanoušků, například z Anglie a Itálie. Tomu se aktuálně přizpůsobí i doprava v Olomouci.

Na úterním jednání souhlasili olomoučtí radní s tím, aby bylo pro návštěvníky zápasů MHD bezplatné. Bude se to týkat nejen fotbalových týmů, jejich doprovodu a delegací UEFA, ale i samotných fanoušků.

Odbor dopravy připravil k tomuto rozhodnutí veškeré podklady, z nichž kromě jiného vyplývalo, že tuto službu bude možné poskytnout jen v prostředích Dopravního podniku města Olomouce, tedy na linkách MHD číslo 1 – 111. V tomto duchu také radní návrh schválili. „Cestující fanoušci se budou prokazovat platnou vstupenkou na utkání. Výjimka bude trvat v den zápasu od 14 do 24 hodin,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Radní současně souhlasili s tím, aby byla MHD v době utkání posílena. V pracovní dny 18. a 24. června budou spřažené tramvajové soupravy přes centrum ponechány až do konce provozu a v sobotu 27. června a neděli 21. června bude tramvajový provoz posílen nasazením spřažených souprav v době od zhruba 16 do 22 hodin. Po všechny dny, kdy se hraje, bude posílena přepravní kapacita mezi zastávkami Tržnice, plocha a Náměstí Hrdinů pomocí samostatné linky se schváleným jízdním řádem a licencí pro ME U21. Linka bude jezdit v 15ti minutovém intervalu, začne dvě hodiny před utkáním přepravovat fanoušky od tržnice a po zápase opět bude zajištěn odvoz zpět. V rámci ostatního provozu budou ponechány na lince č. 16 v pracovní dny déle kloubové vozy a v rámci víkendových dnů proběhne výměna sólo vozů za kloubové u linky č. 16 dvě hodiny před zápasem, které budou ponechány až do ukončení provozu.

 

Zdroj: olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.