pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Uzavírka dvou silnic výrazně zkomplikovala dopravu v Olomouci

Dopravu v Olomouci dnes výrazně zkomplikovala zahájená oprava dvou frekventovaných silnic. Na objízdných trasách se tvoří dlouhé kolony automobilů a řidiči kvůli tomu do cíle své cesty přijíždějí se značným zpožděním. Oprava silnic má skončit 4. listopadu, do té doby musí řidiči v Olomouci počítat s objížďkami a kolonami.

Dopravu v Olomouci dnes výrazně zkomplikovala zahájená oprava dvou frekventovaných silnic. Na objízdných trasách se tvoří
dlouhé kolony automobilů a řidiči kvůli tomu do cíle své cesty přijíždějí se značným zpožděním. Oprava silnic má skončit 4. listopadu, do té doby musí řidiči v Olomouci počítat s objížďkami a kolonami.
   

"Přijel jsem do práce o více než půl hodiny později. Na Brněnské ulici stála dlouhá kolona automobilů, ze které nebylo úniku. Zítra musíme vstát dříve a doufat, že zpoždění nebude ještě větší," řekl dnes zubař, který do ordinace v centru Olomouce jezdí autem z místní části Nové Sady.
   

Uzavírka dnes zkomplikovala také práci olomouckému soudu. Například projednávání případu brutálního přepadení devětaosmdesátiletého muže v Přerově bylo zahájeno se čtyřicetiminutovým zpoždění, protože přísedící soudu ráno uvízla v koloně automobilů.
   

Kvůli opravě vnitřního obchvatu přišly ráno pozdě do školy některé děti, které navštěvují Waldorfskou školu na sídlišti Nové Sady. "Normálně mi cesta do školy přes město trvá dvacet minut, dnes jsem jel zhruba 50 minut. Kolony byly na vnitřním obchvatu i po celé ulici Slavonínská, přes kterou vede objízdná trasa," řekl  Petr Protivánek.
   

Do Waldorfské školy dnes Protivánkovi dorazili s dvacetiminutovým zpožděním a v šatně potkali několik dalších opozdilců. V dlouhých kolonách totiž uvízly i autobusy MHD, kterými jezdí děti do školy. "Při návratu ze školy se mi podařilo najít vlastní objízdnou trasu bez kolon. Nikomu o ní neřeknu," dodal s úsměvem Protivánek.
   

První uzavírka se týká úseku silnice ve Velkomoravské ulici mezi Hotelovým domem a budovou Střední školy polytechnické, na které bude položen nový asfalt. "Křižovatka u Zenitu je zcela uzavřena," upozornil krajský policejní mluvčí Josef Bednařík. Objížďka v tomto případě vede po ulicích Zolova, Jižní a Rooseveltova. "Celá jižní část města je přístupna pouze přes ulici Rooseveltova a zároveň tudy vede objízdná trasa," dodal.
   

Na opačném konci Olomouce je uzavřen úsek silnice od okružní křižovatky u Bystrovan po křižovatku v Olomouci-Hodolanech, která je uzavřena ve směru od Ostravy. "Objízdná trasa je po ulicích Hamerská a Přerovská," uvedl Bednařík. Dopravu na vybraných křižovatkách řídí policisté.

Zdroj: ČTK

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.