pátek 29. března 2024 Taťána

V centru Olomouce se srazily dvě tramvaje, nikdo nebyl zraněn

Na křižovatce v centru Olomouce se dnes před polednem srazily dvě tramvajové soupravy. Při nárazu nebyl nikdo z cestujících zraněn, jedna ze souprav ale vykolejila a zablokovala v této části města tramvajovou dopravu. Náhradní přepravu zajišťují autobusy. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400.000 korun, řekla ČTK mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Magdaléna Kopřivová.

Tramvajové soupravy se na rušné křižovatce srazily poté, co řidič tramvaje linky číslo 3 jedoucí rovně od nákupního centra Šantovka na náměstí Hrdinů přehlédl výhybku nastavenou ve směru na Novou Ulici. "Při odbočování pak narazil do druhého vozu tramvajové soupravy, která jela v protisměru z náměstí Hrdinů směrem na Šantovku. Vůz vykolejil a souprava poté setrvačností jela ještě zhruba 70 metrů. Nikdo nebyl zraněn," uvedla Kopřivová.

V úseku mezi hlavním nádražím, tržnicí, okresním soudem a Novou Ulicí byl kvůli nehodě zastaven tramvajový provoz. Výluka platí také pro úsek mezi hlavním nádražím, tržnicí a náměstím Hrdinů. "Provoz v uvedených trasách je zajištěn náhradní autobusovou dopravou. Jsou vypraveny celkem čtyři autobusy, dva na každý úsek," uvedla Kopřivová. Odhadla, že výluka by měla trvat do 15:00.

Zdroj: ČTK, foto: cs.wikipedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.