sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Olomouckém kraji napadlo až 15 cm sněhu, silnice jsou sjízdné

V Olomouckém kraji v noci napadlo až 15 centimetrů sněhu, všechny silnice jsou ráno se zvýšenou opatrností sjízdné. Řidiči musí v regionu počítat se sněhovými a dešťovými přeháňkami a místy i silným větrem. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR.

 "V noci na celém Šumpersku sněžilo, teď už to jsou spíš sněhové přeháňky. V nižších polohách napadlo pět centimetru a v horských oblastech zhruba 15 centimetrů sněhu," řekl dispečer šumperské správy silnic. 

Hlavní silniční tahy v nižších polohách Šumperska jsou po chemickém posypu ráno holé a mokré, od vyšších poloh je na nich sněhová kaše. Méně důležité cesty pokrývá vrstva ujetého sněhu s inertním posypem. Podobná situace je také na Jesenicku, kde jsou na silnicích po nočním vydatném sněžení zbytky rozbředlého sněhu.

Sněhové nebo smíšené přeháňky zasáhly i Olomoucko, Přerovsko a Prostějovsko. Silnice v těchto částech Olomouckého kraje jsou díky teplotám těsně nad bodem mrazu ráno zpravidla holé a mokré. V kopcovité části Přerovska vozovky pokrývají zbytky rozbředlého sněhu. "Dohlednost je kvůli srážkám snížena," stojí v hlášení dispečerů.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.