čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouckém kraji v noci sněžilo, všechny silnice jsou sjízdné

V Olomouckém kraji v noci na dnešek slabě sněžilo, všechny silnice byly ráno po chemickém posypu sjízdné se zvýšenou opatrností. Námraza se ráno na vozovkách i díky předchozímu chemickému ošetření netvoří. V některých částech Jesenicka dohlednost snižuje hustá mlha. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

"V noci zejména ve vyšších polohách Jesenicka napadly až dva centimetry sněhu. Vozovky jsou po chemickém ošetření mokré a pouze na kopcích na nich leží sněhová kaše," řekl dnes ČTK dispečer jesenické správy. "V okolí Ostružné a na vrcholu Červenohorského sedla je mlha," upozornil dispečer.
   

Podobná situace panuje také na silnicích vedoucích sousedním Šumperskem. "Chemicky udržované silnice jsou holé a mokré. Pouze v nejvyšších polohách jsou zbytky kaše. Na inertně udržovaných cestách je od 400 metrů slabá vrstva ujetého sněhu s posypem," uvedl dispečer šumperské správy silnic.
   

Sněhové přeháňky byly v noci také na Olomoucku, Prostějovsku a Přerovsku. Silnice jsou ráno po chemickém posypu holé a mokré. I v těchto částech Olomouckého kraje musejí být řidiči při jízdě opatrní.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.