středa 24. dubna 2024 Jiří

Ve Werichově ulici se budují nová parkoviště

Obyvatelé sídliště na Nových Sadech budou už za dva měsíce využívat nových parkovišť. V ulici Werichova vznikne nově celkem čtyřiačtyřicet parkovacích míst. Obyvatelé bytových domů se tak dočkají komfortnějšího parkování a také nové zeleně.

„Stavební práce v ulici, kde řidiče dlouhodobě trápí nedostatečná kapacita parkovišť, začnou už příští týden. Kromě výstavby nových parkovacích míst budou zahrnovat také částečnou rekonstrukci komunikace, chodníku i výsadbu několika stromů,“ uvedl primátor Antonín Staněk.

Ve středním dělícím pásu Werichovy ulice vznikne po úpravách 21 nových šikmých a kolmých parkovací stání, které oddělí pás s vysázenými stromy. Podél stěny tělocvičny tamní základní školy a před domem č. 31 bude nově zbudováno 23 parkovacích míst. Součástí projektu je i rekonstrukce stání pro kontejnery na odpad a vybudování veřejného osvětlení. Stávající vedení jednosměrné komunikace na konci ulice zůstane i po úpravách zachováno.

„Celkem se tak podaří revitalizovat dosud nedostatečně využívané veřejné prostranství o rozloze 1 947 m²,“ doplnil primátor. Stavební úpravy skončí nejpozději do letošního 1. června a vyžádají si náklady v celkové výši 3 miliony korun. Část z nich se podaří uhradit prostřednictvím dotace z Integrovaného operačního programu.

Desítky nových parkovacích míst vzniknou v dohledné době v Olomouci také v lokalitách na Nové Ulici a na Tabulovém Vrchu. Na počátku března pokročili radní města v přípravách vzniku malých parkovišť v ulicích Za Vodojemem a V Hlinkách. Radou aktuálně schválené zajištění projektových dokumentací se v těchto lokalitách týká celkem 37 parkovacích stání.

Autor: L.Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.