čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Fakultní nemocnice Olomouc bude mít lékárnu za 100 milionů

Fakultní nemocnice v Olomouci na sklonku léta otevře novou lékárnu, do jejíž stavby investovala zhruba 100 milionů korun. Nový provoz, který kromě výdeje léků veřejnosti bude také zásobovat medikamenty všechny kliniky, nahradí starou lékárnu v sousedním domě.

"Novou lékárnu plánujeme otevřít na přelomu srpna a září," uvedl mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Egon Havrlant. Dělníci v těchto dnech postupně dokončují stavbu architektonicky zajímavé budovy lékárny a poté přijde na řadu vybavení lékárenského provozu.

V nové lékárně budou klienti podle Havrlanta mnohem rychleji odbaveni než ve staré výdejně léků. "Moderní lékárna bude zároveň sloužit jako logistické centrum pro naši nemocnici. Bude tam i výrobna léků včetně speciálních, které se jinde v kraji nevyrábí," podotkl Havrlant. 

Fakultní nemocnice se rozhodla postavit novou lékárnu za 100 milionů korun kvůli tomu, že stará lékárna sídlí v budově, která už léta nevyhovuje těmto potřebám a musela mít výjimku Státního ústavu pro kontrolu léčiv. (fch)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.