čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pražští studenti z DAMU se představí v Olomouci s hrou, inspirovanou brakovou literaturou

Mladá generace divadelníků - 11:55 (čti zapět dvanáct) navštíví na přelomu ledna a února Zlín, Brno, Ostravu a Olomouc. Pod režijním vedením Petry Tejnorové vznikla autorská inscenace John Sinclair: Umění braku ON AIR, inspirována brakovou literaturou.

„Dobrodružství detektiva Johna Sinclaira, dědice světla a lovce démonů, je zpracováno formou vizuální rozhlasové hry. Diváci se tak stanou svědky kombinace osobitého herectví a rozhlasových ruchů a zvuků, vyprávějících příběh plný vášně, krve a napětí,“ popisuje režisérka Petra Tejnorová.

Soubor 11:55 vznikl z absolventského ročníku herectví katedry Alternativního a loutkového divadla DAMU. Dvanáct individualit pracujících jako jeden celek utvářel za studií vedoucí ročníku Jiří Havelka. Soubor je jedinečný svým autorským přístupem. Inscenace vznikají pomocí řízené kolektivní improvizace, která se posléze tříbí, konkretizuje a čistí do hotového jevištního tvaru. Originální rozhlasová hra na divadle - John Sinclair: Umění braku ON AIR vznikla ještě na Divadelní fakultě AMU. Hra vychází ze stánkové brakové krimi literatury. Braková on air show se koná přímo před diváky, ti tedy mohou vidět tvorbu všech zvukových efektů. Tato úspěšná inscenace byla obnovena premiérou 24. 11. 2015 na Jatkách 78.

Termín představení a rezervace zde.

Facebook 11:55 k nahlédnutí zde.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva | Foto Divadlo Na Cucky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.