pátek 29. března 2024 Taťána

Michal Horáček přijede do Olomouce se svým koncertním turné Na cestě

Michal Horáček, textař, básník a producent, je znovu na cestě. Tentokrát se stejnojmenným projektem, který vyprodává sály po celé České republice. Turné, kde vystupuje s Lenkou Novou, Františkem Segradem a dalším hostem, kterého prozradí až v den koncertu, se zastaví 20. dubna také v Olomouci. Lístky do velkého sálu hotelu Clarion můžete koupit od 390 korun v předprodejní síti ticketstream.cz, v info centru olomoucké radnice nebo v Bounty Rock Cafe na třídě Kosmonautů v Olomouci.

Projekt mapuje tvorbu textaře, básníka a producenta Michala Horáčka a především pak písně, které během třicetileté spolupráce vytvořili se skladatelem Petrem Hapkou, ale i s jinými partnery. Tato tvorba patří k absolutní špičce toho, co za posledních několik desítek let u nás v hudební oblasti vzniklo.

Českého posluchače oslovují česky a navazují s ním rozhovor o české zkušenosti, bez ohledu na generační příslušnost. Proto si jejich koncerty postupně vybudovaly renomé události, kterou je potřeba navštívit. Pořadem provází Michal Horáček, který reflektuje aktuální události stejně jako nadčasové úvahy, které prozrazují jeho erudici kulturního antropologa; obvykle také přednáší některé ze svých básní.

Široké spektrum písní, které na svých koncertech představují, vyžaduje více interpretů – stejně, jako tomu je na albech z dílny H&H. Michal Horáček proto ke spolupráci pozval interprety, kteří zastupují různé generace a charaktery. Vesměs jde o dvorní interprety jeho projektů. Jsou jimi Lenka Nová a František Segrado, doprovázení pětičlenným orchestrem sólistů. 

Turné vyprodává hlediště napříč republikou (Janáčkovo divadlo v Brně, Sono Centrum, trutnovské Uffo, nádvoří zámku v Telči) a pokusí se i mimopražským diváků přinést atmosféru z vyprodané O2Arény z koncertu Petr Hapka žije!  Stejně, jako jsou písně z dílny Hapka & Horáček produktem “s doživotní zárukou”, které prověřil čas, rozhlasový éter i zájem posluchačů z dalších a dalších generací, je představení postaveno tak, aby bylo pro diváky výjimečným zážitkem.

Více informací o koncertu zde.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.