pátek 29. března 2024 Taťána

Během Olomouckých kulturních prázdnin vystoupí nafrněná Bára Poláková i bluesman Walter Trout

Stejně jako v minulých letech oživí letní kulturní scénu v Olomouci tradiční festival Olomoucké kulturní prázdniny. Pořadatelé opět představí Olomoučanům i návštěvníkům města výborné muzikanty a kapely, divadla pro děti nebo výstavy zajímavých umělců. V programu jistě zaujme vystoupení světově oceňovaného bluesmana Waltera Trouta nebo první olomoucký koncert vycházející hvězdy české pop music Báry Polákové.

„Jsme moc rádi, že v Olomouci zahraje jeden z nejlepších světových bluesových kytaristů Walter Trout. Ještě před dvěma lety měl velmi vážné zdravotní potíže a už se moc nepočítalo s tím, že bude vystupovat. Olomoucký koncert bude jedinou českou zastávkou na jeho letošním světovém koncertním turné,“ říká organizátor prázdnin Dušan Neumann. Dalším tahákem podle něj bude vystoupení Báry Polákové, jejíž hity Nafrněná nebo Kráva mají na youtube bezmála 15, respektive 10 miliónů zhlédnutí.

Diváci se mohou dále těšit na Hudbu Praha Band, Michala Prokopa s Framus Five, Vladimíra Mišíka s Etc., Blanku Šrůmovou s Janem Saharou Hedlem nebo Cimrmanovo torzo. Místní hudební scénu zastupuje Olomoucká Supergroup nebo nově vzniklá formace Tak co? Třešničkou na prázdninovém dortu pak bude závěrečný koncert Leif De Leeuw Band. Mladí rockeři z Nizozemska patří k nejlepším tamním kapelám. Hudební program doplní divadla pro děti. Výtvarnou scénu reprezentují výstavy Milana Klimeše a Adama Szentpéteryho v Galerii Caesar, v Moně Lise se představí Jiří Anderle či společná výstava Aleše Lamra a jeho dvou synů.

Festivalové akce si nenechá ujít ani Pavel Urbášek, náměstek primátora města Olomouce, které festival již roky finančně podporuje. „Naším cílem je, aby město i v létě mělo co nabídnout jak turistům, tak místním lidem,“ řekl. „Myslím, že letošní program lákající na řadu žánrů toto zadání splňuje,“ dodal.

Organizátoři využijí prostory na nádvoří radnice, u Terezské brány a v hotelu Clarion. Více informací o programu, místech vystoupení či prodeji vstupenek najdete na webu http://www.olomouckekulturniprazdniny.cz/.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Facebook Báry Polákové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.