čtvrtek 28. března 2024 Soňa

VIDEO: Sledujte emocionální video Víta Hradila o festivalu AFO

Videoklipař Vít Hradil, častý spolupracovník kultovních PSH a Vladimira 518, natočil emocionální video o největším populárně-vědeckém festivalu Academia Film Olomouc.

Jednou sledujete soustředěného „mluvčího Země“ Douglase Vakocha, hned na to desítky nadšených divaček a diváků, vzápětí zase Stormtroopera ze Star Wars. Suverénně hlídkuje noční Olomoucí, seznamuje se zrcadlovou stěnou. Pak se ale volí smyk a vy jste rázem v jiném žánru. Jste svědky lovu krásných velryb anebo tragických pohledů na oceány v plamenech.

Hradil, který mj. točil i pro frontmana Lucie Davida Kollera, během pouhých dvou minut dokonale zachycuje dění a atmosféru letošního 51. ročníku AFO. Zároveň ale také přesně vystihuje filozofii a záměr festivalu samotného. Tím je vypichovat současná, pozitivní i palčivá témata a neustále si klást otázky ohledně naší vlastní budoucnosti.  

Mám pocit, že je to vůbec poprvé, co jsem si z nějakého festivalu odnesl tolik podnětů a svým způsobem i tíhu. Možná je to silné slovo, ale když jsem si po skončení doma projel v hlavě, co všechno jsem na letošním AFO  viděl a slyšel, bylo mi jasné, jak musí finální střih vypadat. Od pozitivně naladěných hostů a diváků až po skvělé filmy s tématy, která nejsou vůbec příjemná, ale je podstatné, aby se o nich mluvilo. A právě to se na AFO děje,“ popisuje vznik sestřihu jeho autor, který v gradujícím závěru nechává vyniknout tradiční a také naprosto stěžejní motto mezinárodního festivalu populárně-vědeckých filmů – totiž Watch&Know neboli doslova Vidět a vědět.      

Od úterý 25. do neděle 30. dubna 2017. Právě tehdy se uskuteční #AFO52. Hned několik záběrů v současném střihu naznačuje, k jakému tématu se festival bude ubírat tentokrát. Zkuste uhádnout sami. Já jen prozradím, že se v daných momentech vyskytují ruce. Ne jen tak ledajaké ruce.

Čtěte více:

Autoři | Foto AFO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.