sobota 20. dubna 2024 Marcela

V Brodku u Přerova se opět bude slavit život

I letos se bude v malé obci na Moravě konat multižánrový festival ŽIVOT JE. Filmy, přednášky, divadlo i hudba budou na návštěvníky netradičního festivalu čekat již příští víkend 22.- 24.7. 2016 v areálu fotbalového hřiště Brodek u Přerova. Všichni příchozí se mohou těšit na bohatý program a symbolické “oslavy života”.

Život je. Oslav ho s námi - hlásá titulek na oficiálních stránkách samotného festivalu. Jednoduchost této  myšlenky popisuje hlavní organizátorka Andrea Fleissigová, rodačka z Brodku u Přerova, slovy “Často se ve svém okolí setkávám s lidmi, kteří z nějakého důvodu nejsou s něčím v jejich životě spokojeni. Nejsou šťastní, nebaví je práce, vztahy, život, nadávají a stěžují si. Oproti tomu mám štěstí potkávat i lidi s přístupem zcela opačným. A tak mne napadlo, že by se někteří mohli v mnohém inspirovat.”

Cílem festivalu má být něžné nasměrování, jak žít svůj život jinak, více naplno a šťastněji. O to by se měl postarat zajímavě sestavený program, který začíná v pátek v 18 hodin prvním blokem přednášek a následným filmovým promítáním v letním kině. Na seznamu jsou zajímavé dokumenty i hrané filmy převážně z dílny studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Sobotní den bude přivítán jogínským pozdravem slunce a snídaní v trávě, na které od desíti do dvanácti naváže program na dvou místech současně. Zajímavý workshop improvizačního divadla má připraven divadelní lektorka, terapeutka a režisérka Martina Čurdová. O poněkud “jiné” publikum se na vedlejším hřišti bude ucházet skupina přerovských florbalistů, která heslem “Pojď hrát ven” pravidelně vyzývá děti k tomu, aby si s nimi šli zahrát fotbal, florbal či ringo a pro tento týden akce přesune své místo do Brodku, aby se tak mohla stát součástí festivalu. Od dvanácté hodiny pak v místní sokolovně naváže druhý blok přednášek zajímavých osobností z různých koutů České republiky. Mezi potvrzenými hosty jsou například tvůrci motivačního diáře DOLLER, výrobci domácího cideru Cidre99, výrobce domácí kosmetiky Caltha, zástupce asociace DICE Hana Křížková a Michal Tenkrát s příspěvkem Cestování za hubičku či jména jako Jan Krauskopf, Michaela Švejdová, Jakub Navrátil, Martina Čurdová, Martin Svátek a další. “Přednášky jsou dle mého vůbec nejdůležitější součást festivalu. Jsou to velice inspirativní a zajímavé osudy a životní příběhy, které by snad ostatním mohly otevřít oči i duši.” dodává Fleissigová

Na přednášky naváže hudební pásmo spolu s doprovodným programem. Multižánrový festival nabídne variace stylů od pop-rocku a rock´n´rollu přes a capella písně, instrumentální tvorbu a reggea hip-hop po hard´n heavy funky groove. Vystoupí místní známé kapely i návštěvy z daleka. Program láká na hudbu, která povzbudí, pobaví, hodí do pohody a nakopne do života. Těšit se můžeme například na kvarteto violoncellistek Four Roses, vokální soubor Tutti Voci, v regionu velmi populární D.U.B. music v nové dynamické sestavě, špičku domácí Reggae/Dancehall scény MessenJah, brněnský Tibet, rockovou Třetí Dámu či domácí Kowall Company. V rámci doprovodného programu bude přichystán dětský koutek, stolky z paketa, F3 fotbálek, chill out zóna, bubenický workshop, akrojóga pro rodiče s dětmi, korálkování, pískové mandaly, práce se dřevem, výroba juala míčů, enkaustika a mnohé další.

Nedělní program slibuje divadelní představení, improhraní a další workshopy improvizačního divadla, tentokrát pod taktovkou Divadelního souboru J.K.Tyl Brodek u Přerova. Po celý víkend budou kromě skvělého kulturního zážitku na místě připraveny i gastronomické radosti v podobě tradičních masových pochoutek, ale také vegetariánské stravy. Podpořeny budou menší rozvíjející se podniky. Akce probíhá pod záštitou starosty obce Brodek u Přerova.

Více informací najdete na Facebooku www.facebook.com/oslavzivot nebo na  webových stránkách www.zivotje.cz

Čtěte více:

 

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.