sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomouc opět rozpálí do běla španělské rytmy. Těšte se na letošní ročník Colores Flamencos

Na konci července se v Olomouci již tradičně odehraje festival Colores Flamencos, který nabídne to nejlepší z flamenca a španělské kultury. Organizátoři slibují roztančená olomoucká náměstí, flamencové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, kde vystoupí mimo jiné i taneční hvězdy španělského flamenca Olga Pericet a Marco Flores.

Už osmý ročník multižánrového festivalu Colores Flamencos se odehraje v době od 28. července do 30. července v olomouckých ulicích. Festival, během kterého v minulosti, konkrétně v roce 2013, vystoupil i například světoznámý kytarista Paco de Lucía si našel nejen mezi Olomoučany své místo, a během sedmi let konání ho navštívilo už přes 25 tisíc návštěvníků.

Festival započně 28. července koncertem skupiny Flamenco Experience sextet, který se uskuteční v Redutě Moravského divadla. Kapela kombinuje hudební styly Flamenco, Jazz, World a Afro-Cuban, se skupinou se navíc představí charismatická tanečnice Virginia Delgado.

29. července se v Restauraci&Baru Morgan’s odehraje Sangria party, za pultem bude vířit párty španělský DJ Enrique. K dostání bude originální Sangia, španělské víno, paella a jiné vybrané delikatesy.

Flamencová fiesta, která se odehraje 30. července těsně před samotným galavečerem, proběhne na Horním náměstí v Olomouci. Všichni diváci mají vstup na tuto fiestu zdarma a tak si mohou užít atmosféru španělského odpoledne do sytosti. Také na fiestě nebude chybět španělská food zóna s originálními španělskými pokrmy a lahodnými víny.

Tradiční a všemi očekávaný Galavečer flamenca se uskuteční 30. července v pavilonu A na Výstavišti Flora. Diváci se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek v podobě vášnivého a strhujícího představení Paso a Dos španělské tanečnice Olgy Pericet a tanečníka Marca Florese, kteří patří mezi největší hvězdy současného flamencového světa.

V tanečním projektu, jehož název je španělskou obdobou baletního pas de deux (tanec ve dvojici), si pomyslně podávají ruce dvě největší osobnosti současné flamenkové scény Olga Pericet a Marco Flores. Jak sami protagonisté poznamenávají: “Díky tanci se snažíme jeden druhého poznat, tanec je náš komunikativní jazyk. Spojuje nás dlouholetá spolupráce, ale stále se znovu navzájem objevujeme”. 

Obě hvězdy letošního festivalu Colores Flamencos za sebou mají úspěšnou kariéru sólových tanečníku, avšak právě díky mnoha společným projektům dokázali vytvořit svůj vlastní a nezaměnitelný taneční jazyk. Jejich představení se setkala s obrovským úspěchem v Evropě, Americe, Asii i Austrálii a letos budeme mít jedinečnou možnost obdivovat jejich fascinující taneční souhru na gala představení festivalu Colores Flamencos.

Na pódiu je doprovodí kytaristé Antonia Jiménez a Víctor El Tomate, zpěváci Mercedes Cortés, Inma Rivero, Ismael El Bola a Miguel Lavi.

Jedná se o jediné a historicky první vystoupení tohoto uskupení v České republice.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.