čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pevnost poznání se změní na Pevnost duchů. Poslední říjnové dny se tam budou prohánět strašidla a kostlivci

PR článek

Poslední den desátého měsíce roku neodmyslitelně patří oslavě svátku Všech svatých, v řeči západní kultury Halloweenu. A už jste někdy viděli vědce přestrojené za duchy nebo vlastně duchy přestrojené za vědce?

A proč se se omezovat pouze na jeden den, když se může oslava protáhnout až na tři?

Od pátku 28. do neděle 30. října 2016. proběhnou dny v Pevnosti strašidel, magie a vědy. Nachystané budou nefalšované upíří experimenty, dýňové exploze, tajemné boxy s hady a pavouky, výrobu kostlivců, ale také hororový vesmír nebo popularizační přednášku o původu strašidel.

Štíři, hadi a pavouci! S řadou z nich se v pátek a sobotu setkáte tváří v tvář. Společnými silami zboříte celou řadu pověr, které o nich nepřetržitě kolují. Jsou vážně tak studení, slizcí, podivní či dokonce přímo nebezpeční? Naše tajemné boxy prověří vaši odvahu a kuráž. V Pevnosti vám pomohou zbavit se vlastního strachu a fóbií, ale také ve vás probudí zvíře, které se odjakživa skrývá v každém z nás.

Jako další lákadlo na Pevnost strašidel je Hororový vesmír. Vězte, že v celém vesmíru se nachází nespočet tajemných, temných, v každém případě podivuhodných objektů, které vám představí právě o tomto sobotním večeru.

Jakmile budete během víkendu kráčet po Pevnosti, dávejte si dobrý pozor na naše všudypřítomná strašidla! Aniž byste si toho všimli, mohou vás z ničeho nic lapit a spoutat lanem. Bude jedině na vaší šikovnosti a vynalézavosti, zda se z nich dokážete vysvobodit.

 Je libo upíří experimenty? Nebo chcete dokonce i vyvolávat duchy? Není problém. Přidejte k tomu oblaka magického dýmu a dýňové exploze a je z vás hotový chemik.

Naposledy ale určitě ne nakonec se naučíte něco o původu strašidel. Jak vznikaly představy o hejkalech, vlkodlacích, bludičkách a jiných strašidlech? Která zvířata, vzácná onemocnění a přírodní jevy stály u jejich zrodu a inspirovaly lidskou představivost? Proč se v pohádkách vodníci umí přeměňovat v koně, upíři se bojí česneku a vlkodlaci musí umět kotrmelec? Odpovědi na otázky vám v neděli 30. října přinese právě tato popularizační přednáška zoologa a antropologa Evžena Tošenovského.

Rodiče, pokud oblečete své dítě do kostýmů, získáváte jako celá rodina vstup zdarma! Pokud nemáte strach z hrůzy, tak tedy o víkendu vzhůru na Pevnost strašidel! 

Více informací najdete zde, nebo na facebookové události zde

Autoři | Foto Pevnost poznání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.