sobota 20. dubna 2024 Marcela

Majk Spirit a živá kapela? Toto spojení oslnilo Olomouc

Hvězda československého rapu Majk Spirit od listopadu projíždí města u nás a na Slovensku se svojí Primetime tour. Den před velkým bratislavským zakončením se ještě stavil v Olomouci, aby pobláznil místní S Klub. To se mu spolu s živým doprovodem povedlo náramně.

Vše ale začínalo velmi pozvolna. Na vystoupení, které mělo vypuknout ve 21:00, se lidé spíše trousili, než že by se nedočkavě a poblázněně rvali o místa v prvních řadách, a vypadalo to, že asi ani samotný Majk nikam nespěchá. Až kolem jedenácté hodiny, když už byl sál solidně zaplněný, nažhavila všechny fanoušky povedená světelná show.

Pak už ale na pódium začali přicházet členové kapely a nakonec v červené bundě s nápisem, jak by sám řekl, „legendárné crew H16“ nepřehlédnutelný slovenský rapper. Postupně dostával publikum i sebe do varu, že si po chvíli musel bundu sundat. Velké grády dodávalo celému olomouckému koncertu trio vokalistů v čele s Maxem Šramkem. Kromě nich vystoupil i rapper Cigo alias Juraj Wertlen právě ze skupiny H16, ve které Majk Spirit začínal svoji kariéru.

Majk Spirit dokáže rozproudit fanoušky. Prostě to s lidmi umí a vždy si je rychle získá. Důležité je, že neustále se snaží být hlavně ve slovním kontaktu s publikem, například když v textech svých písní improvizoval a místo původních slov nespočetněkrát použil „Olomouc“ nebo „S Klub“. Z celkového množství téměř dvou desítek skladeb tvořili většinu ty nejznámější, které nenachávaly nadšené fanoušky v klidu.

„To už bylo tři sta procent,“ naznačil Majk přibližně po hodině a deseti minutách, že čas koncertu se pomalu nachyluje ke svému konci. Na otázku zda chce Olomouc ještě něco slyšet, reagoval obrovský hukot. A tak se ještě chvíli pokračovalo. Majk Spirit si následně z publika vybral jednoho odvážlivce, který si s ním střihnul písničku „Dobyjeme svet“ a nutno říct, že se toho zhostil více než výborně.

Pak už přišlo to hlavní a poslední. To podle čeho se celé tour jmenuje. Singl „Primetime“ rozhýbal úplně každého a byl skvělou tečkou za vystoupením. Michal Dušička, jak zní pravé jméno dvaatřicetiletého rappera, z pódia nikam nespěchal a snad s každým, kdo se v prvních řadách natahoval, jak mohl, si plácnul nebo potřásl rukou.

„Snívejte velké sny. Objevte svojí vášeň. Najdi svojí lásku. Zapracuj na svém talentě. Dej tomu čas a energii. A jednoho dne budeš i ty takový čávo jako Majk Spirit,“ loučil se slovenský chalan.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.