čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Do Olomouce zamíří Billy Talent, doprovod jim budou dělat Horkýže Slíže a Pražský výběr

Do Olomouce zamíří v létě kanadská punk-rocková kapela Billy Talent. Při svém turné po evropských festivalech vystoupí na začátku srpna v Korunní pevnůstce během letního festivalu Olomoucké kulturní prázdniny.

Milovníci tvrdší muziky se mohou těšit také v polovině června na americkou zpěvačku Danu Fuchsovou, bigbítovou legendu Pražský výběr nebo na slovenskou kapelu Horkýže Slíže, kteří budou hosty letošního festivalu Bounty Rock Cafe Open Air. Vyplývá to z programu festivalů, které zveřejnili v těchto dnech pořadatelé.

Kapela Billy Talent odehraje koncert v pevnůstce pod širým nebem, půjde o jejich jediné tuzemské vystoupení. "Billy Talent mají v ČR velkou základnu fanoušků a pravidelně tady koncertují. Naposledy se představili loni v Praze na festivalu Aerodrom, krátce předtím, než přišli na trh s novinkou Afraid of Heights," uvedl za pořadatele festivalu Pavel Vysloužil.

Právě hity z posledního alba, které odborníci řadí k tomu nejlepšímu, co kapela vydala, by měly zaznít také v Olomouci. Muzikanti však pro koncert slibují také své dřívější hity. Kapela vznikla v roce 1993. "Českou republiku si Kanaďané podmanili až v roce 2007, kdy zde vystupovali poprvé. Od té doby jsou tuzemské koncerty pevnou součástí evropských koncertních šňůr," doplnil Vysloužil.

Svůj program už zveřejnili také pořadatelé festivalu Bounty Rock Cafe Open Air. Program v areálu Korunní pevnůstky se 17. června poprvé rozdělí na dvě pódia. Zahraje 11 kapel a interpretů. Pořadatelé mimo jiné letos více mysleli i na mladší publikum, pozvali například vycházející hvězdu německého symphonic metalu Beyond The Black, Vojtu Kotka se skupinou TH!S nebo jednu z nejlepších olomouckých kapel Sunset Trail. "Profilovali jsme se jako akce zaměřená na tvrdší muziku různých směrů a v této tradici chceme pokračovat. Festivalovou sezonu u nás otevřeme žánrovým mixem, ve kterém nechybí bigbít, hard rock, metal, punk nebo blues rock," uvedl pořadatel festivalu Dušan Neumann.

Jednou z největších hvězd festivalu bude jedna z nejtalentovanějších amerických zpěvaček, někdejší moderátorka MTV a úspěšná herečka Dana Fuchsová. V Olomouci zahraje podruhé. Před třemi lety její koncert zahajoval Olomoucké kulturní prázdniny, doplnil Neumann. Bounty Rock Cafe Open Air se koná posedmé. V minulých letech díky němu v Olomouci zahrály rockové legendy Uriah Heep a Jethro Tull nebo německá popová ikona Alphaville.

Čtěte více:

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.