čtvrtek 28. března 2024 Soňa

RECENZE: Power Rangers jsou jenom zpackaným návratem do dětství

Power Rangers! Ano, tušíte správně, jsou zpátky. Nejsou vtipnější, nejsou barevnější a nemorfují tak vtipně, jako morfovali dřív. Pojďme se podívat, jak se filmová reinkarnace kultovního hitu vyvedla.

Možná si ještě pamatujete oblíbený seriál, který v televizi běžel před zhruba patnácti lety - Power Rangers.
​Pro ty, kteří si seriál nepamatují nebo ho raději vytěsnili z paměti, bylo to takové Teletubbies pro starší děti.
Obrovské příšery, roboti, hrdinové v barvách duhy a dechberoucí stupidita, to všechno bylo typické pro původní seriál. Zajímalo by mě, jaké množství drog tvůrci seriálu každodenně zkonzumovali, ale to je jejich věc. My se podíváme na snímek, který se tuto roztodivnost snaží uvést zpět k životu.

foto distributora

Film natočil Dean Israelite a musím se přiznat, že vůbec nevím, kdo to je. Vím jen to, že v jeho jménu je skryté slovo Izrael, ale to je tak všechno. Tento muž se rozhodl vzkřísit devadesátkový hit, který už pěknou řádku let tiše odpočíval v propadlišti dějin. Tak jak to dopadlo…

Osobně si na původní seriál zas tak moc nepamatuju, ale vím jistě, že u tohoto filmu, vsázeli tvůrci na vlnu nostalgie, která by se při pohledu na pestrobarevný tým měla zvednout jako tsunami. Bohužel si myslím, že se nezvedne nic.
Z toho mála, co si z původního seriálu pamatuji, se ve filmu neobjevilo nic ikonického, krom těch pár robotů a barevných spandexů. Ale ani ty ultra podivné úchylácké kombinézy už nebyly to, co dřív.
Dokonce neuvidíte ani to, jak strážci morfují, a morfování jistě znáte. Z dětských hřišť se oblíbená hláška ozývala minimálně deset let.

Řekněme si to narovinu, sázka na nostalgii nevyšla, bohužel. Přitom stačilo odkazovat víc na seriál.

Příběh vám nepřiblížím, jelikož byl tak nudný, že vlastně nevím, o co šlo. Jen nastíním – parta dětí jde zabít šílenou bezdomovkyni, která požírá zlato a vytvoří si z něj chodící zlatou sochu anděla, který musí těžit něco ze země. Ropa to nebyla, kdyby trochu přemýšlela, mohla mít alespoň šlapající byznys, takhle chce jen zničit zemi a to už je… nuda.

foto distributora

Z toho všeho zla, co se ve filmu nashromáždilo, musím pochválit jednu věc a to jsou hlavní postavy. Sám se divím, ale nevadili mi ani postavy, ani herci. Musím uznat, že scénář nebyl tak katastrofický jako zbytek. Mám pocit, že pero držel někdo rozumný, někdo, kdo nežmoulá celý den propisku v puse a pak za deset minut napíše scénář plný létajících žraloků, autobusů, postřelených lidí a železničních kolejí. Zkrátka očividně netrpí scénáristickým syndromem.

Jestli syndrom neznáte, nezoufejte, možná jsem si ho vymyslel. Jde o to, že jako scénárista se stáváte bohem, no a když jste bůh a v Americe, no tak můžete vymyslet sérii filmů jako například Koně v letadle, Hadi v letadle nebo dokonce Hadi na koních v letadle, je to jedno, jste v Americe. No a scénárista John Gatins si u Strážců neřekl, že udělá nebetyčnou ptákovinu a fantazii držel na uzdě. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, mohlo to být alespoň bizarní jako seriál.

Když sledujete Power Rangers, chcete vidět bizár, né normálnost a nudu. Jsou tam roboti, co chodí a řídí je parta dětí v barevných oblečkách.

Abych to nějak ukončil.
Průměr, nuda, šeď.
Nepomohly ani duhové kostýmy, (ani obnažená ňadra, ne ty tam nebyly, to je možná ten problém). Nepomohlo dokonce ani deset sekund ikonické znělky Power Rangers, nepomohlo nic.

Ale pokud máte rádi Power Rangers, stejně na to půjdete, ale radím vám, pusťte si radši seriál, zasmějete se, zavzpomínáte a nebudete zklamaní.

Olomoucká Drbna hodnotí: 35%

Čtěte více:

Autoři | Foto Lionsgate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.