čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

KULTURA V OLOMOUCI: Na oslavy prvního máje naváže Majáles

Takhle nabitý týden jsme tady dlouho neměli. O víkendu bude nadále probíhat filmový festival AFO, ale kromě toho se můžete těšit na pálení čarodějnic, oslavu prvního máje, dvoudenní majáles a mnoho koncertů.

Sobota 29. dubna

Mezinárodní den tance - Šantovka (16:00)

Chcete si zatancovat? Tak potom máte jedinečnou možnost během Mezinárodního dne tance, který je již tuto sobotu. Letos se k oslavám přidává poprvé i Olomouc a to tím, že se v Galerii Šantovka uskuteční Flashmob. Flashmob je akce, kdy se domluví určitá skupina lidí, sejdou se na jednom místě a překvapí kolemjdoucí nacvičeným tancem, nebo jednoduše improvizují. Buďte u toho a zpestřete si sobotní den touto akcí.

Neděle 30. dubna

Pálení čarodějnic - Korunní pevnůstka (14:00)

Pálení čarodějnic je každoroční tradice, kterou by si neměli nechat ujít hlavně děti, ale i dospělí. V Korunní pevnůstce se to bude v neděli za doprovodu hudby hemžit čarodějnicemi. Po zapálení vatry večer vystoupí muzikant VOXEL a v 21:00 bude odpálen ohňostroj. Tak na co čekáte? Vezměte děti a šup... Více informací o akci se dočtete v našem článku.

Pondělí 1. května

Olomoucká májová slavnost - Korunní pevnůstka (10:00)

První máj lásky čas... Však to znáte. Já bych řekl spíš: "První máj líbání hejtmana čas." Ano, i hejtman je normální smrtelník, který se prvního května políbí pod květinovým obloukem. Zde se budete moci políbít i vy. Navíc vás během toho dokonce vyfotí fotograf, a vy si tak můžete hodit romantickou fotku na instagram. Jo a ještě něco. Celá akce je zdarma. No neberte to. Více informací v našem minulém článku

Úterý 2. května

Olomoucký majáles - celá Olomouc (12:00)

Majáles opět oživí Olomouc a nabídne pestrý program. Nejenom hudební, ale také spoustu stánků s nejrůznějšími produkty. Opět se zde představí několik neziskových organizací a nebudou chybět ani sportovní aktivity. Zajímavostí bude například hospodský kvíz pod širým nebem nebo venkovní promítání filmu Deadpool. Doufejme, že bude krásné počasí a užijeme si společně tuto studentskou slavnost. Informace zde.

Středa 3. května

Václav Noid Bárta - Tour Jedinej Krok = Kino Metropol (19:00)

Václav Noid Bárta se ve středu zastaví v Kinu Metropol, kde představí své turné k desce Jedinej Krok. Na albu najdete mnoho žánrů, takže by si měl vybrat opravdu každý. V minulosti jsme s Noidem udělali rozhovor, kde mluví nejenom o svém albu.

Čtvrtek 4. května

Vojtěch Dyk & B-side Band - Výstaviště Flora (19:30)

Zpěvák Vojtěch Dyk zamíří po třetí do olomouckého výstaviště. „Jde nám o jednoduchost a maximální sdělnost, a to by mělo být vidět i slyšet na pódiu jak ve výpravě, tak v repertoáru,“ říká Vojtěch Dyk a dodává: „Právě ta jednoduchost sdělování mi v dnešní době chybí, všechno je zanesené takovým mediálním bahnem a my chceme tohle bahno rozvířit a postavit proti němu jasnou a čistou zprávu. Vracíme se k atmosféře 60. let, které podle nás právě tohle nabízela.“ Doražte a poslechněte si tuto skvělou hudební záležitost.

Pátek 5. května

Urbano Latino Festival - S-klub (21:00)

Latinskoamerická hudba rozezní olomoucké esko. Hlavní hvězdou večera bude kolumbijský zpěvák Rodry-Go. Chladnými vás ale rozhodně nenechají ani vystoupení dalších umělců, kteří do Olomouce na letošní Urbano Latino Fest dorazí. Těmi jsou například tanečníci ze skupiny Estrellas de Movimento z Polska či kubánský DJ Lazaro, který vám zahraje ty nejžhavější latino skladby. Více o akci najdete v článku.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto FB Olomoucký Majáles UP, Galerie Šantovka, Agentura Forsberg, Michaela Valsová, Vojtěch Dyk & B-side Band,

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.