středa 24. dubna 2024 Jiří

KULTURA V OLOMOUCI: Svátky města a písní oživí Olomouc

S koncem měsíce přicházejí na scénu tradiční Svátky města a písní, které budou trvat šest dnů. O další akce v příštím týdnu nebude nouze. Víkend nabídne Knižní trh na Helfštýně a Moravskotřebovské arkády. Na hudebním festival konaném na zámku vystoupí hned několik muzikantů.

Sobota 27. května

Moravskotřebovské arkády - zámek Moravská Třebová (13:00)

Již sedmnáctý ročník proběhne na zámku Moravská Třebová. Těšit se můžete na mnoho kapel a hudebníků. Tahákem festivalu jsou například Pavel Callta a ABBA Stars revival. Více o festivalu se dočtete v našem článku.

Neděle 28. května

Knižní trhy - hrad Helfštýn

V sobotu i v neděli se Helfštýn promění v knihovnu pod širým nebem. Letošní ročník tematicky propojí cestování ve všech možných smyslech tohoto slova. Na Helfštýně budou moci návštěvníci cestovat v čase, prostoru, napříč uměleckými styly nebo od dílny k dílně během představení jednotlivých řemesel Knižních trhů. Součástí programu je i beseda s hosty z cestovatelské oblasti. Více informací zde.

Pondělí 29. května

Po stopách něžného muže - Divadlo Tramtárie (19:30)

Pokud máte v plánu zajít si do divadla  nevíte na co, tak mám pro vás tip na skvělou komedii režírovanou Vladislavem Kracíkem. V hlavní roli této komedie ze současnosti vystupují tři muži, kteří se jednoho dne náhodně potkají na bazéně. A ačkoliv je každý z nich zcela rozdílného založení, nakonec je sblíží společné téma, a tím jsou „trable s holkama“

Úterý a středa 30. - 31. května

Svátky města a písní

Bohatou kulturní podívanou nabídnou Svátky města a písní. Letošní oslavy se protáhnou až do 4. června. Svátky písní přivítají až 33 pěveckých sborů. Více se dočtete v našem článku, který jsme již vydali.

Čtvrtek 1. června

Bobby Long - "Renegade Tour 2017" = ArtUm Centrum (19:00)

Zpěvák Bobby Long je specifický svým kuřáckým hlasem, při jehož poslechu běhá mráz po zádech, a mnohdy zní jako opravdová americká folková legenda. Ve svých třiceti letech vydal již 3 řadová alba. Je autor hitu "Let Me Sign" z kultovního trháku Twilight Sága. 

Čtěte více:

Autoři | Foto cs.wikipedia.org, Jakub Wittka, www.divadlotramtarie.cz, FB Svátky písní Olomouc, FB Bobby Long

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.