středa 24. dubna 2024 Jiří

Milovaný i nenáviděný režisér Malick dorazí do Metropolu

Možná si pamatujete na snímek Strom života, se kterým Terrence Malick dobýval filmová plátna v roce 2011. Možná jste o filmu ani režisérovi nikdy neslyšeli. Můžete to napravit.

Opěvovaný i nenáviděný Malick nově přichází do kin s vizuální odysseou, ve které shrnul své dosavadní pojímání světa a rozhodl se jej prostřednictvím podmanivých obrazů a komentáře Kate Blanchett představit publiku. Jak tvrdí oficiální text distributora: Snímek se nezabývá ničím menším než vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru, životním cyklem sluneční soustavy. V centru Malickovy pozornosti pochopitelně leží evoluce různých živých forem, jejich rozmanité podoby, proměny od jednobuněčných organismů až po formování lidské civilizace.

Aby byly snímky opravdu autentické, přizval si Malick k tvorbě filmu řadu celosvětově uznávaných vědců různých odvětví. V českém prostředí se film dočkal patronace manželů Šponerových z Akademie věd. Vy, jakožto diváci kina Metropol, se tak při unikátní projekci tohoto snímku můžete právě s tímto párem potkat osobně a účastnit se debaty, která bude po projekci následovat.

Cesta času je zahajovacím snímkem nové sezóny Filmového klubu kina Metropol a již teď vám můžeme prozradit, že se spojení s vědou poslední olomoucké klasické kino nezalekne ani do budoucna. V plánu na další světelné roky jsou totiž pravidelné projekce ve spolupráci s festivalem  Academia Film Olomouc, ale o tom zase příště.

Pro tentokrát si stačí zapamatovat krásné datum 10. 10. a čas 20:00. Setkáme se v Metropolu.

Tisková zpráva

Štítky kino, Metropol, film, debata

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.