čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Bývalý primátor Novotný podal trestní oznámení na trio Langer - Kyselý - Kadlec

Po pár dnech klidu, jejichž vody jen sem tam rozčeřily nějaké informace o hejtmanu Rozbořilovi, je tu nová událost v celé kauze. Bývalý primátor města Olomouce, Martin Novotný, podal na trio Ivan Langer, Ivan Kyselý a Karel Kadlec trestní oznámení za to, že prý nechali lustrovat jeho majetek.

Současný poslanec za ODS a bývalý primátor města Olomouce Martin Novotný podal trestní oznámení na tři lidi, kteří figurovali v kauze Vidkun. Ivana Langera policie jen vyslýchala, ve vazbě ale skončil jeho dlouholetý obchodní partner Ivan Kyselý a policejní náměstek Karel Kadlec. Na právě tyto tři podal Novotný trestní oznámení.

Podle serveru Ihned.cz Novotný potvrdil, že oznámení na tyto tři lidi podal. Novotný má podezření, že Kadlec si díky své vysoké funkci nechával prověřit Novotného majetkové poměry, třeba peníze na bankovním účtu či transakce kolem nákupu auta, a tyto informace pak poskytoval Ivan Kyselému a Ivanu Langerovi.

Novotný však další informace už nesdělil, neví se proto například, jak na toto podezření přišel.

Podle Langerova advokáta se o trestním oznámení dozvěděl až z médií, samotný Langer mu nic nesdělil, a tak odmítl situaci dále komentovat.

Dále čtěte: Přehled: V olomoucké kauze figuruje od jejího vypuknutí šest hlavních postav

Dále čtěte: Obviněné policisty během akce Vidkun prý zatím nelze postavit mimo službu, protože jsou ve vazbě

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.