pátek 19. dubna 2024 Rostislav

O post senátora si to v druhém kole rozdají dva lékaři, Milan Brázdil a Lumír Kantor. Komu dáte svůj hlas?

1. kolo senátních voleb probíhalo zároveň s krajskými volbami. V Olomouckém kraji se o post senátora ucházeli silné osobnosti, zdá se však, že lidi nejvíce věří lékařům. Potvrzují to i výsledky – za týden, v druhém kole senátních voleb, se v Olomouckém kraji rozhodne, zda-li senátorské křeslo získá lékař a záchranář letecké záchranné služby Milan Brázdil a primář novorozeneckého oddělení Lumír Kantor.

Milan Brázdil, lékař letecké záchranné služby a Lumír Kantor, primář novorozeneckého oddělení olomoucké nemocnice. První obdržel po sečtení všech hlasů 33 % z celku, druhý 28 %. Protože ani jeden neobdržel nadpoloviční většinu hlasů, utkají se právě tito dva za týden v druhém kole senátních voleb.

"Nebudu skrývat, že jsem nesmírně rád za obrovskou důvěrů občanů, kterou mi dali. Lidé chtějí slušnost, normálnost a pracovitost a já jim zato moc děkuji. Radost tedy určitě mám, ale je před námi ještě hodně práce," řekl krátce po sečtení všech okrsků Milan Brázdil.

"Mé pocity jsou ve dvou rozměrech. V první řadě bych chtěl poděkovat voličům za důvěru, kterou ve mě vložili. Přirozeně také mým nejbližším, mé ženě, dětem, rodičům a známým. Postupu do druhého kola voleb je pro mě velkým závazkem vůči všem, kteří mě podporují. Druhý rozměr je osobní. Za poslední rok jsem měl možnost seznámit se s mnoha výjimečnými lidmi a ohlédnout se za svým životním příběhem, který mě dovedl až k tomuto dni. Jsem hrdý na to, že mě na této cestě provázela celá řada osobností Olomoucka, které podpořily mou cestu do Senátu," sdělil Lumír Kantor. 

Jaké budou kroky obou kandidátů v následujícím týdnu před druhým kolem? "Budu se samozřejmě věnovat kampani a svému Novorozeneckému oddělení ve Fakultní nemocnici. A jaká bude má kampaň? Tak jako doposud se ji budu snažit dělat slušně a zajímavě. Byl bych velmi rád, pokud budeme s panem poslancem Brázdilem pokračovat ve slušném duchu tak, jako doposud," řekl Kantor.

"Nic se nemění. Vytáhnu ještě kolo a budu dál jezdit po Olomoucku a setkávat se s lidmi, jak jen to půjde. Snad mi bude přát i počasí. Chci občany přesvědčit, že má smysl jít k volbám i ve druhém kole a že budu dobrým senátorem za Olomoucko," říká Brázdil.

Zatímco Lumír Kantor jde do politiky poprvé (ač sám říká, že s politiky jedná velmi často), Milanovi Brázdilovi již bude končit první poslanecké období. Na třetím místě se v senátorském klání umístil Martin Tesařík, ovšem jen se 14 %.

Dáte hlas Milanu Brázdilovi nebo Lumíru Kantorovi?

Celkem hlasovalo357 čtenářů

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.