pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Starosta Uničova Dalibor Horák, který se stal náměstkem nového primátora Oto Košty, rezignoval

Starosta Uničova na Olomoucku Dalibor Horák (ODS), který se v listopadu stal náměstkem nového hejtmana Olomouckého kraje Oto Košty (ANO), v úterý rezignoval na svoji funkci. Novým starostou zastupitelé zvolili dosavadního radního a ředitele Městského kulturního zařízení v Uničově Radka Vincoura z ODS.

Rezignaci Horák zdůvodnil tím, že nelze kvalitně vykonávat zároveň funkce starosty a náměstka hejtmana. "Mé rozhodování nebylo lehké především díky masivní podpoře ve volbách, kterou mi vyjádřili voliči v Uničově a jeho nejbližším okolí," řekl zastupitelům Horák, který nadále zůstane členem městské rady. Starostou Uničova, ve kterém žije zhruba 11.500 lidí, byl Horák více než šest let a další dvě volební období působil jako místostarosta.

Nový starosta Vincour mezi své hlavní priority zařadil bezpečnost. "Ne snad, že by v Uničově bujela zločinnost. Kriminalita je hluboko pod republikovým průměrem a je nižší než v okolních regionech. Ale posílení subjektivního pocitu bezpečí přispěje k dalšímu zvýšení kvality života obyvatel," uvedl.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.ods.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.