pátek 29. března 2024 Taťána

Hejtman Košta odmítá rezignovat na svou funkci

Hejtman Olomouckého kraje Oto Košta odmítl, že by uposlechl výzvu krajského zastupitelského klubu ANO a rezignoval na svoji funkci. Důvody pro jeho rezignaci považuje za zástupné.

Hlavním důvodem, proč by podle zastupitelského klubu měl Oto Košta skončit v pozici hejmana Olomouckého kraje, je ten, že neefektivně zvládá řídit kraj. Kritika padla také na fakt, že Košta si jako svého poradce zaměstnal předchozího hejtmana Jiřího Rozbořila za ČSSD, jen figuruje v kauze Vidkun.

"Výzvu k rezignaci jsem nepřijal. Důvody jsou jasné a zřejmé. Ty důvody, které mi byly dány na stůl, považuji za zástupné problémy, nikoliv za skutkovou podstatu věci," uvedl pro ČTK Košta.

"Jako nováček v politice měl pan doktor Košta k dispozici celý náš odborný tým, stáli za ním zastupitelé. Bohužel u něj nad smyslem pro povinnosti převládla nekoncepčnost, chaotičnost a neschopnost práce v týmu. Pan Košta prostě neřídil kraj efektivně, odmítal spolupracovat s hnutím," uvedl v neděli večer krajský předseda ANO Ladislav Okleštěk.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.