pátek 29. března 2024 Taťána

VIDEO: Košta na tiskové konferenci znovu zopakoval, že rezignovat nehodlá

Hejtman Oto Košta svolal v pondělí ve 12:30 tiskovou konferenci pro novináře, na které se vyjádřil k jeho případnému odvolání z hejtmanské židle, jak po něm požaduje zastupitelský klub ANO. Znovu zdůraznil, že o rezignaci nepřemýšlí.

Oto Košta již před tiskovou konferencí zdůraznil, že na svou funkci nerezignuje, a znovu to důrazně zopakoval přímo na setkání s novináři. Nicméně, odvolán může být i proti své vůli na nejblizším konání schůze zastupitelstva na konci února ostatními zastupiteli. Ani to ale podle Košty není jisté. "Zda-li se návrh na moje odvolání objeví, nebo ne, i to je předmětem spekulací," uvedl Košta. Uvedl, že nemusí aktivně oslovovat zastupitele, sami mu volají i píší a chtějí se setkat. "Setkání se samozřejmě bránit nebudu", doplnil Košta.

Spekuluje se taky, zda-li Oto Košta příliš nekoketuje s alkoholem. To Košta důrazně odmítl. "Pětatřicet let jsem dojížděl do své ordinace v Olomouci vozem, každé poledne jsem jezdil na návštěvy nebo učit, a každý večer se zase vracel autem domů," řekl Košta. "Najednou se objevil problém, a jsem za celých pětatřicet let neměl jediný problém v souvislosti s alkoholem," dodal k tomuto tématu Košta.

Hlavním důvodem, proč by podle zastupitelského klubu měl Oto Košta skončit v pozici hejmana Olomouckého kraje, je ten, že neefektivně zvládá řídit kraj. Kritika padla také na fakt, že Košta si jako svého poradce zaměstnal předchozího hejtmana Jiřího Rozbořila za ČSSD, jenž figuruje v kauze Vidkun.

Čtěte více:

Autoři | Foto Romana Kočařová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.