pátek 29. března 2024 Taťána

Novotného na postu primátora Olomouce asi nahradí náměstek za ODS

Primátora Olomouce Martina Novotného (ODS), který se kvůli poslaneckému mandátu rozhodl vzdát postu ve vedení města, zřejmě nahradí některý z jeho dvou náměstků za ODS. Olomoucká organizace ODS zatím nerozhodla, zda na primátora navrhne náměstka Martina Majora či Jana Holpucha. Nového primátora by Olomouc mohla mít na přelomu února a března.

"Podle koaliční smlouvy tento post patří ODS a já někdy týden či dva před zastupitelstvem svolám koaliční jednání a tam seznámíme naše partnery s naším nominantem. Nepředpokládám, že by v koalici byl jakýkoliv problém," řekl dnes ČTK a Mladé frontě Dnes Novotný.
   

Olomoucká organizace ODS ještě o kandidátovi na primátora nerozhodla. "Je to ale předjednáno. Určitě to bude některý z mých náměstků," podotkl Novotný. Nejvíce se mluví o jeho stranickém kolegovi a náměstkovi Majorovi, který má na starosti investice a majetkoprávní odbor.
  

Novotný se chystá složit funkci na nadcházejícím jednání zastupitelstva, které zasedne na přelomu února a března. Zastupitelé poté budou hlasovat o jeho nástupci. Novotný původně avizoval, že opustí své místo v čele radnice po sestavení rozpočtu, který zastupitelé schválili loni v prosinci. Novotný však prý nepočítal s tím, že formování vlády bude trvat tak dlouhou dobu.
   

Dosavadní primátor Novotný se v předčasných volbách dostal do Sněmovny jako jediný z olomoucké kandidátky ODS. Letos v lednu byl Novotný na kongresu ODS v Olomouci zvolen místopředsedou ODS.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.