pátek 29. března 2024 Taťána

Novým ředitelem olomouckého hejtmanství je Malacka z UP

Novým ředitelem Krajského úřadu Olomouckého kraje se na začátku letošního roku stal dosavadní prorektor pro komunikaci a další vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci Michal Malacka, který zvítězil ve výběrovém řízení. ČTK to dnes sdělila mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová. Malacka nahradil v listopadu odvolaného ředitele Libora Koláře.

"Věřím, že nový ředitel krajského úřadu bude pro tuto instituci velkým přínosem a že se spolupráce mezi státní správou a samosprávou dostane na úroveň, jakou si zaslouží," uvedl hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Nový ředitel úřadu byl už představen krajským radním i vedoucím odborů, pro něž je přímým nadřízeným. "Pro mě je důležitá důvěra a loajalita jako krédo úřadu. Dále pak, aby byl krajský úřad důvěryhodným i pro občany kraje," řekl Malacka.

Komise složená z radních, úředníků a odborářů podle Rozbořila vybírala z pěti uchazečů, mezi kterými byli například tři vysoce postavení úředníci z krajského úřadu, olomoucké radnice a přerovského magistrátu. Volba nakonec padla na Malacku z Univerzity Palackého.

"Chceme změnit chod krajského úřadu, přinést nové postupy a nový vítr. I proto padlo doporučení na doktora Malacku," podotkl hejtman. Prorektor Malacka bude jmenován ředitelem krajského úřadu poté, co proces výběru schválí ministr vnitra v demisi Martin Pecina.

Kolář zůstane zaměstnancem krajského úřadu do 31. ledna, kdy mu skončí platnost smlouvy. Odvolání Koláře hejtman zdůvodnil tím, že neplnil povinnosti vůči zákoníku práce, na což si stěžovali odboráři. "Neprováděl ani výběrová řízení, která se provádět musela," podotkl hejtman, podle kterého se zdůvodnění Kolářova odvolání souhlasilo ministerstvo vnitra.

Zdroj: ČTK

Foto: m.zurnal.upol.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.