pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký kraj chce modernizovat dispečink záchranné služby

Olomoucký kraj plánuje investovat bezmála 33 milionů korun do modernizace vybavení a dispečinku záchranné služby. Část nákladů má pokrýt dotace Evropské unie.

Hejtmanství chce záchranářům pořídit například i nový projekční systém, pracoviště operátorů, speciální stoly pro dispečery a počítačové a komunikační vybavení včetně zařízení pro nahrávání. Součástí vypsané zakázky jsou také stavební úpravy v centrální budově záchranné služby v Olomouci, která má být vybavena novou klimatizací a počítačovými sítěmi. Projekt počítá i s odhlučněním operačního střediska. Zájemci o tuto zakázku mohou nabídky podávat do 18. března. Olomoucký kraj nedávno vypsal také tendr na dodávku dvou desítek nových sanitek a jejich vybavení. Zakázka má odhadovou hodnotu téměř 80 milionů korun, značnou část nákladů také pokryje dotace EU.

Hejtmanství podmínky tendru dodatečně upravilo. Někteří prodejci aut totiž podle Mladé fronty Dnes zadání kritizovali a tvrdí, že bylo "šité na míru" vozům Volkswagen a ostatní automobilky předem diskvalifikovalo. Pohrozili proto stížností u antimonopolního úřadu. "Žádný podnět ani návrh jsme ve věci této veřejné zakázky neobdrželi," řekl dnes mluvčí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Martin Švanda.

Kraj ale popřel, že by o vítězi soutěže na sanitky bylo předem rozhodnuto. Hejtmanství dodatečnou změnu podmínek tendru zdůvodnilo tím, že tak učinilo na základě zkušeností jiných krajů. Kritika prodejců prý na úpravu podmínek veřejné zakázky neměla vliv.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.