pátek 29. března 2024 Taťána

Prezident Zeman do Olomouckého kraje přijede na začátku března

Miloš Zeman na začátku března navštíví Olomoucký kraj, kde zavítá do několika měst, podniků a škol. Na programu jeho třídenní návštěvy jsou i setkání s občany. Novinářům to dnes řekl hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Zeman měl do Olomouckého kraje přijet už loni v listopadu, kvůli poraněnému kolenu ale musel cestu odložit.

"Po dohodě s prezidentskou kanceláří byl termín třídenní návštěvy prezidenta stanoven na 5. až 7. března. Koncept programu, který byl připraven na minulou návštěvu, zůstává nezměněn," uvedl Rozbořil, podle kterého přesný program březnové návštěvy bude ještě ve spolupráci s kanceláří prezidenta doladěn.
   

Zeman měl v Olomouckém kraji loni na začátku listopadu navštívit Olomouc, Prostějov, Přerov, Mohelnici, Litovel či vesnici Cholina na Olomoucku. Zavítat měl také například do mohelnické pobočky koncernu Siemens. Na seznamu jeho zastávek byla i věhlasná zvonařská dílna v Brodku u Přerova.
   

Olomoucký kraj za organizaci třídenní návštěvy prezidenta zaplatí zhruba 300.000 až 400.000 korun. "Myslím, že skutečné náklady budou ale nižší," podotkl hejtman. Náklady kraje na návštěvu prezidenta Zemana budou podle něj zhruba stejné jako u jeho předchůdce Václava Klause.
   

Po krajích jezdí Zeman už od září, začal ve Zlínském kraji. Po volbách aleze zdravotních důvodů návštěvy krajů přerušil. Kritici mu vyčítali, že jeho cesty po krajích byly propagací Strany práv občanů - zemanovců, jejichž je čestným předsedou. Uzdravený Zeman obnovil přerušené turné po regionech v lednu. Dnes zahájil pracovní návštěvu Karlovarského kraje.

 

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.