čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouci na úřadě ROP zasahují policisté

V kancelářích Regionálního operačního programu Střední Morava v Olomouci a Zlíně od rána zasahují policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Dnes to potvrdila mluvčí ROP Střední Morava Michaela Linhartová. Důvod zásahu policie zatím nezveřejnila.

„Policisté od rána zasahují na našich pracovištích v Olomouci a ve Zlíně. Jednají s vedením úřadu,“ řekla mluvčí ROP Střední Morava Michaela Linhartová. Otázku, zda si policisté vyžádali přístup k počítačům či dokumentaci, ponechala bez odpovědi.

Prostřednictvím ROP Střední Morava proudí dotace Evropské unie do Olomouckého a Zlínského kraje.

„S ohledem na probíhající vyšetřování jsme byli požádáni, abychom žádné bližší informace nesdělovali,“ uvedla Linhartová. Chod úřadu podle ní není omezen. 

Zásah má na starost Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. Podle mluvčího útvaru Pavla Hantáka trestní řízení dozoruje zlínská pobočka Krajského státního zastupitelství v Brně. Podrobnější informace sdělit nechtěl.

Zásah má na starost Útvar pro odhalování organizovaného zločinu. "My provádíme dneska úkony trestního řízení. To trestní řízení dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně, pobočka Zlín. Úkony probíhají, v době jejich realizace žádné podrobnější informace sdělit nemohu včetně toho, kde úkony probíhají a čeho se konkrétně týkají. Informace uvolníme v momentě, kdy vývoj trestního řízení toto umožní," řekl dnes mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.