pátek 29. března 2024 Taťána

Společnost

V Olomouci je první Family point, přibudou i v dalších městech

Family Point, nové kontaktní místo pro rodiče a děti, byl otevřen v Olomouci. Rodinné centrum OLIVY nabízí rodičům bezplatné služby jako péči o dítě, odpočinek a nabídku volnočasových aktivit.

Seniory QR kódy na zastávkách neoslovily. Přerov plánuje digitální tabule

Systém digitálních světelných tabulí chce na třicítce vybraných autobusových zastávek vybudovat město Přerov. Zvýšení komfortu u městských a příměstských spojů má přijít na osmnáct a půl milionu korun, klíčové bude udělení dotace.

Lingvisté analyzovali texty od autorů, politiků i zločinců a vynalezli novou technologii pro určení autora

Vědci z Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (FF UP) vyvinuli unikátní technologii, která umožňuje automatické profilování osob.

Prostějov pokácel topoly, které ohrožovaly chodce i dopravu

Jedná se především o stromy s viditelně sníženou životaschopností, špatnou stabilitou, bázovými infekcemi, infekcemi větví, trhlinami, dutinami, suchým vrcholem, poškozenými kořenovými náběhy a kořeny.

Právnická fakulta obdržela vlajku z bojové linie jako poděkování za svou pomoc Ukrajině

Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci (PF UP) se dostalo speciálního poděkování. Velitel tankového praporu 128. zakarpatské brigády jí za materiální pomoc pro ukrajinské civilisty a vojáky věnoval ukrajinskou vlajku s osobním věnováním.

Pomáháme seniorům zůstat co nejdéle ve svém domácím prostředí, říká Daniela Gajdošíková, vedoucí osobní asistence Maltézské pomoci v Olomouci

Osobní asistence je služba pro seniory a osoby se zdravotním postižením, která poskytuje podporu, zabezpečení a pomoc při omezeních. Sociální pracovnice se s klienty setkávají jak telefonicky, tak osobně v jejich domácnosti.

Nominujte osobnosti na Ceny města Prostějova

Do konce února 2023 mohou občané, organizace nebo spolky nominovat na toto ocenění jakoukoli významnou osobnost nebo kolektiv, jejichž práce znamená přínos pro město Prostějov.

Elektrocentrály pro Ukrajinu: charita zajistila i osmitunový generátor pro vodárnu

Po několikatýdenním hledání dopravce disponujícího speciálním návěsem se podařilo Arcidiecézní charitě Olomouc vyslat na Ukrajinu další humanitární pomoc. Z Olomouce na Ukrajinu zamířila zásilka elektrocentrál.

Návštěva poníka rozzářila FNOL. Kulička tentokrát zamířil za koňařem

Úsměv na tváři pacientů a další benefity pomáhá přinést terapie zvířat. Čím dál častěji se používá jako součást léčby dlouhodobě nemocných a pacientů s handicapem. U jednoho z pacientů olomoucké fakultky pomáhal s léčbou i poník Kulička.

Poslední obec v kraji Líšné má konečně zastupitelstvo

Lidé z Líšné na Přerovsku si v sobotu zvolili nové zastupitelstvo. O hlasy voličů v obci zhruba s 250 obyvateli usilovalo na jediné podané kandidátce nazvané Líšná spolu to zvládneme osm nezávislých kandidátů.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.