sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomouc bude mít novou aplikaci, půjde s ní koupit lístek na MHD i najít program kina

Vedení Olomouce v současných dnech jedná s vývojáři aplikací za účelem vytvoření multifunkčního programu pro mobilní telefony a tablety, který by byl velkým pomocníkem Olomoučanů, ale i turistů, kteří do Olomouce přijedou.

Primárně by měla aplikace umět zobrazit veškeré jízdní řády Olomouce i s aktualizacemi o zpožděních, a měla by přes ni jít pohodlně koupit jízdenka na veškerou městskou hromadnou dopravu.

Myšlenky lidí na radnici však směřují i dále. Chtěli by, aby aplikace uměla zobrazovat i kulturní a sportovní přehled, později by mohla umět najít volné parkovací místo blízko řidičovy pozice, nebo dokonce zaplatit příslušný poplatek bez nutnosti přítomnosti na úřadu.

Co se týče parkovacího servisu, hledá se zatím nejlepší možná cesta. Už teď se ale ví, že by přes aplikaci měl jít zaplatit i parkovací lístek.

V současné době radnice hledá příslušného vývojáře, který by aplikaci vytvořil. "Je reálné, že by aplikace se základními funkcemi, tedy se servisem městské hromadné dopravy, mohla být na stažení už začátkem léta, přičemž s aktualizacemi budou přicházet nové funkce," řekl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.