středa 24. dubna 2024 Jiří

V Olomouci se konal druhý ročník studentské konference WorCo

Dne 22. 4. 2015 proběhl v krásných prostorách Pevnosti poznání v Olomouci Veletrh pracovních příležitostí - WorCo, který byl určen především pro vysokoškolské studenty a absolventy s cílem přiblížit je pracovnímu trhu, který na ně již brzy čeká. Akce byla velmi úspěšná nejen díky krásnému počasí, ale také díky návštěvníkům.

Celý program byl rozdělen do tří bloků, které obsahovaly vždy jednu přednášku a dva workshopy. Každá z přednášek byla vedena odborníkem na dané téma, například jedna z nich byla o tom, „Jak se postavit na vlastní nohy a začít podnikat“, aj.

Co se týče workshopů, ty byly zaměřeny více prakticky. Velký úspěch mělo cvičení na Public speaking vedené zástupkyní firmy Nestlé, kde si účastníci nejen vyzkoušeli své prezentační dovednosti, ale také se dozvěděli konstruktivní zpětnou vazbu na svůj výkon a nyní ví, na co si při svých prezentacích, třeba ve škole, dát pozor.

Dále si zde všichni přítomní měli možnost popovídat s manažery a zástupci celkem desíti firem a dozvědět se tak důležité informace například o obtížnosti přijímacích řízení, jaký je pro ně vhodný profil kandidátů, a jiné další zajímavosti. U firmy Model Group bylo možné nechat si zástupci HR oddělení zkontrolovat životopis a dozvědět se, jak jeho obsah více zefektivnit a tím zvýšit své šance v prvním kole výběrového řízení.

Pro mlsné návštěvníky bylo připraveno bohaté občerstvení, o které se postarala Olomoucká kavárna Bistrá Kráva, Vitalita centrum, Coffee Society, Palačinkárna, aj. Po ukončení oficiálního programu na návštěvníky čekalo pivo značky Holba zdarma a koncert kapely Jazzevčík.

Celá akce se nesla v přátelském duchu, a i když ne vše proběhlo úplně podle plánu, už se těšíme na další ročník, který, jak doufáme, bude ještě úspěšnější než ten letošní.

Zdroj: PR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.