čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Otevření kovošrotu ve Chválkovivích odloženo, místní si vymohli prošetření

Otevření nového kovošrotu ve Chválkovivích se přinejmenším na pár měsíců odloží, neboť Krajský soud rozhodl, že by místní, kteří bydlí v bezprostřední blízkosti místa, kde by měl kovošrot stát, by měli být součástí stavebního řízení. Provozovatel je přesvědčen, že za situaci může konkurence.

Kovošrot by měl stát v ulici Na Zákopě vedle železniční trati, jen pár metrů od prvních rodinných domů. Majitele těchto domů napřed stavební odbor vůbec nezahrnul do řízení jako jeho účastníky, proto se odvolali na krajský soud.

Teď slaví své malé vítězství. Před pár dny jim přišel dopis, kde se vrací prošetření znovu na stavební úřad. V dopise je doporučeno, aby se majitelé přilehlých domů také stali účastníky stavebního řízení.

Obyvatelé domů mají především obavu o zvýšenou hladinu hluku, vyšší prašnosti a celkově zhoršení životních podmínek v této lokalitě.

Provozovatel budoucího kovošrotu má jasno. Podle Martina Kindla za všechny tyto "tahanice" může konkurence. Naráží tak na anonymní dopis, který se před časem objevil ve schránkách majitelů domů a informoval o záměru otevřít nový kovošrot.

Podle provozovatelů kovoštrotu, o kterém se v dokumentu píše jako o kovoštrotu a autoservisem, autobazarem a pneuservisem, se místní nemají čeho bát. Odkazují třeba na posouzení záměru vzhledem k jeho vlivu na životní prostředí.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.