pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucký krytý bazén začíná sezónu se zbrusu novým sociálním zázemím

Zcela nové prostory sociálního zázemí čekají v nové sezoně na návštěvníky krytého plaveckého stadionu v Olomouci. Toalety i sprchy prošly během prázdnin zásadní rekonstrukcí. Výsledkem je moderní sociální zařízení se špičkovou technologií provozu. V novém se krytý plavecký stadion veřejnosti otevře v neděli 6. září.

Stavební práce v prostorách dámského i pánského sociálního zařízení se na plaveckém stadionu rozběhly na počátku srpna. „Sociální zázemí, které se nachází v prostoru před vstupem do haly plaveckého bazénu, bylo již na hranici životnosti. Proto jsme v květnu rozhodli o mimořádném uvolnění finanční částky z rozpočtu města nad běžný rámec každoroční podpory, aby bylo možné takto potřebnou a důležitou rekonstrukci provést,“ uvedl primátor Antonín Staněk. „Celkové náklady investice města dosáhly výše 2 miliony korun, vlastní rekonstrukci zajišťoval provozovatel areálu společnost OLTERM & TD Olomouc,“ doplnil primátor.

Po pěti týdnech probíhajících stavebních prací na plaveckém stadionu dostalo sociální zařízení zcela jinou podobu. Nové povrchy stěn a protiskluzové podlahy spolu s instalovaným osvětlením a vzduchotechnikou dotváří nyní příjemný pocit ze sprch i toalet. "Odstranili jsme staré nevyhovující armatury a rozvody teplé vody, provedli sanaci podlah a kanalizace, instalovali jsme nové rozvody k jednotlivým sprchám včetně nové elektroinstalace. Ovládání sprch je nyní elektronicky řízeno, použitá špičková technologie umožní komfortní sprchování,“ popsala právě dokončenou rekonstrukci ředitelka společnosti OLTERM & TD Olomouc Małgorzata Barbara Rapa-Katbeh.

„Jde o velmi důležité a hojně využívané městské sportoviště, které ročně obslouží v průměru 350 tisíc návštěvníků. Na drobné opravy a rekonstrukce plaveckého stadionu směřuje finanční podpora města každoročně, letos je to částka 1,3 milionu korun. Aktuálně dokončená rekonstrukce sociálního zázemí však nyní proběhla ještě nad rámec zmíněné běžné podpory,“ upřesnil náměstek primátora Pavel Urbášek, který má ve městě oblast sportu na starosti.

Nevyhovující stav sociálního zařízení byl i přes neustálé drobné opravy v poslední době hlavním předmětem kritiky veřejnosti. Zázemí tzv. mokré zóny na plaveckém stadionu totiž prošlo větší opravou naposledy po povodni v roce 1997. „Vlivem opotřebení a koroze rozvodů již docházelo k častým poruchám, chyběla vzduchotechnika i elektroinstalace na potřebné úrovni,“ objasnila důvody nutné rekonstrukce ředitelka společnosti OLTERM & TD Olomouc Małgorzata Barbara Rapa-Katbeh.

Krytý plavecký stadion bude v běžném režimu pro veřejnost otevřený od neděle 6. září. Stavební práce se podařilo ukončit o den dříve, než bylo původně plánováno.

Zdroj: olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.