středa 24. dubna 2024 Jiří

Výstavbu safari v olomoucké zoo komplikují nesnášenliví vlci

Výstavbu safari části, která vzniká v olomoucké zoo, provázejí další komplikace. Kvůli agresivním vlkům se teď budou překreslovat plány safari a bude se čekat, až vlci sami pomřou.

Původně si vlky iberské, kteří jsou oběcně velice agresivní a je těžké je chovat, měla vzít španělská zoologická zahrada. Ta však své plány změnila a vedení Zoo Olomouc tak nemůže počítat s volným výběhem po těchto šelmách.

Celkem má v olomoucké zoo vzniknout pět částí safari, které budou nakonec tvořit celek pokrývající téměř polovinu celé rozlohy zoologické zahrady. Už teď si mohou návštěvníci užívat dvě části - euroasijskou a africkou. Celková safari by měla pohltit sedmnáct výběhů, mezi nimi i ten s vlky iberskými.

Plán je takový, že vlky iberské měli do buboucna nahradit smečka vlků arktických, kteří jsou charakterističtí svou dlouhou bílou srstí. Počítalo se ale i s tím, že dosavadní vlky iberské si vezme do péče španělská zoo. Ta nakonec ale celou situaci přehodnotila a vlky nechce. Zoo tedy reaguje na novou situaci překreslením plánů a vlky iberské zatím nechá v původním výběhu. Bude se také čekat, až pomřou.

„Situaci jsme se rozhodli vyřešit drobnou úpravou stavebního plánu. Výběh vlků iberských vyjmeme z plochy vlčího safari, vlky necháme v naší zahradě dožít a poté safari o jejich výběh rozšíříme,“ řekla tisková mluvčí zoo Karla Břečková serveru iDnes.cz.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.