čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na Horním náměstí se bude v sobotu demonstrovat proti imigrantům, čekají se stovky lidí

Podle aktivity na sociální síti Facebook by měla být na sobotní třetí hodinu odpolední naplánována demonstrace, jejíž událost na facebooku se jmenuje "Olomouc: Proti imigraci! Za vystoupení z EU!" Na události do dnešního dne potvrdilo svou účast bezmála dva tisíce uživatelů.

Demonstrace by měla být zaměřena na vyjádření nesouhlasu s kroky Evrospké unie v souvislosti s imigranty.

"V sobotu 31.10.2015 se sejdeme v Olomouci, abychom se společně ozvali proti krokům Evropské unie i naší vlády v souvislosti s přívalem imigrantů na náš kontinent. Vzneseme dva hlavní požadavky: Zastavme imigraci do naší země! Peníze jsou potřeba v prvé řadě pro naše občany, na rozdávání naše země rozhodně nemá. Vystupme z EU! Je to právě diktát Evropské unie, jemuž se naše vláda podvoluje a vystavuje náš národ nebezpečí rozplynutí v multikulturním bahně, které masová imigrace zákonitě přináší," napsali organizátoři do popisu akce na sociálních sítích.

Reakce na plánovanou demonstraci na sebe nenechala dlouho čekat. Vyjádřili se k ní zástupci Pirátské strany: "Demonstrovat jistě může kdokoli za cokoli, ale konkrétně takhle demonstrace nás zajímá. Dělnická mládež je mládžnickou organizací Dělnické strany sociální spravedlnosti, což je přímá nástupkyně Dělnické strany. Dělnická strana (DS) byla extrémní, česká krajně pravicová národně-socialistická politická strana, která vznikla v lednu 2003 a která byla rozpuštěna 17. února 2010 rozhodnutím Nejvyššího správního soudu. Soud dovodil, že představovala bezprostřední riziko ohrožení demokracie, protože byla ideově navázána na nacionální socialismus a neonacismus a podporovala násilí. Proti tomuto rozsudku podala 15. března ústavní stížnost k Ústavnímu soudu České republiky, který ji ale 27. května 2010 odmítl a oprávněnost rozhodnutí Nejvyššího správního soudu potvrdil," napsali zástupci Pirátské strany na své webové stránky.

"Asi všichni tušíme, kam bude tato demonstrace směřovat a pro nás, středové liberály, je těžké jen tak nečinně stát a přihlížet. Rozhodli jsme se tedy aktivně zapojit a ukázat kdo je kdo. A věříme, že nejlepší zbraní je humor," dodali Piráti.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.