čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Komunita nechce parkoviště na Náměstí Republiky, na Facebooku vyzývá k protestnímu focení

Na sociální síti Facebook se objevila výzva k protestnímu skupinovému focení na Náměstí Republiky, která vzešla od facebookové komunity "Náměstí Republiky lidem - NE autům". Focení naplánované na duben není jejich první akcí.

Facebooková událost je naplánována na 21. dubna 2016 na šestou hodinu odpolední v místě Náměstí Republiky v Olomouci. Iniciativa shromáždit lidi vzešla od lidí sdružujících se kolem stránky "Náměstí Republiky lidem - NE autům".

Na události stránky pak stojí: "Pojďme po čase dát opět zástupcům města najevo, že se nám nelíbí náměstí Republiky jako asfaltové parkoviště. Pojďme jim dát najevo, že by se parkoviště mělo změnit na veřejné náměstí se sociální a ekologickou funkcí. Pojďme se skupinově vyfotit s plachtou na fotografii! Když bude zájem, vůle a odvaha můžeme třeba i na chvíli zablokovat příjezd na parkoviště. ;-)," sděluje text na události.

Protestní skupinové focení však není první akce komunity. Na stránce komunity je k dohledání fotografie z prostestního focení z 10. října 2013. Na stransparentu se objevil nápis "Náměstí Republiky lidem - ne autům! Parkoviště pryč!". 

Iniciativa se také na své facebookové stránce ohradila vůči stavbě Šantovka Tower nebo odsunu pobočky pošty z Náměstí Republiky do Šantovky.

Líbí se vám myšlenka zrušit parkoviště na Náměstí Republiky?

Celkem hlasovalo444 čtenářů

Autoři | Foto Facebook Náměstí Republiky lidem - NE autům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.