pátek 29. března 2024 Taťána

Jaká chcete, aby byla Olomouc? Dnes máte možnost na toto téma diskutovat s radními

Dnes od páté hodiny odpolední se ve velkém zasedacím sále magistrátu na ulici Hynaisova koná veřejná beseda, která se ponese v duchu hledání vizí pro Olomouc. K diskuzi může přijít každý Olomoučan, který má něco na srdci...

Rozvoj města a dlouhodobá koncepce je tématem, o kterém budou dnes debatovat nejen radní a odborníci, ale také veřejnost. Výsledky debaty se poté budou promítat do tvorby nového strategického plánu města.

V úvodu besedy se účastníci krátce seznámi s výsledky sociologických průzkumů, které budou demonstrovat úroveň života v Olomouci, a také se dozví informace o přípravě nového strategického plánu.

„Smyslem debaty a chystaného strategického plánu nebudou konkrétní jednotlivosti ve městě, ale opravdu zásadní strategické úvahy a plány, kam by naše město mělo směřovat,“ vysvětluje primátor Antonín Staněk. „Chceme se bavit také o různých možných variantách zjišťování, jak se Olomoučanům v jejich městě žije. Hlavním cílem dlouhodobé strategie musí samozřejmě být město, v němž se lidem žije dobře,“ dodává Aleš Jakubec, náměstek olomouckého primátora.

Dnešní debatě bude přítomen primátor Staněk, náměstci Aleš Jakubec, Martin Major a Ladislav Šnevajs, z řad obborníků pak přispěje do diskuze politolog Tomáš Lebeda a autor projektu pocitových map Jiří Pánek. Celou besedu a následnou diskuzi bude moderovat Pavel Šaradín.

Předpokládaná délka celé akce je dvě hodiny.

Autoři | Foto Jan Andreáš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.