čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Regionální kolo Zlatého Ámose vyhrála paní učitelka ze Zábřehu

Olomouckým Ámosem se stala Lenka Fréharová ze základní školy Boženy Němcové v Zábřehu. Učitelku, která vyučuje na 1. stupni, přihlásili do ankety páťáci.

„Je to radost a zároveň jsem pořád ještě překvapená. Učím dvacet let a snažím se to dělat tak, aby vyučování bavilo děti i mě,“ řekla Lenka Fréharová.

Do regionálního kola přihlásili školáci celkem šest pedagogů – pět žen a jednoho muže. Tím ale jejich úkol neskončil. Před porotou musela vždy trojice žáků nominovaného vyučujícího představit.

Asi pětiminutová prezentace přitom měla být pečlivě připravená – originální, výstižná a vtipná. Raději než zpracované na počítači chtěla porota vidět „živé“ vystoupení – názory, postoje a nápady tak, aby školáci přesvědčili komisi, že právě jejich učitelka nebo učitel je nejoblíbenější.

„Prezentace jednotlivých nominovaných tady v Olomouci nás velmi příjemně překvapila. Bylo vidět, že se děti dobře připravily a nespíchly jen tak něco horkou jehlou. O to těžší pak ale byl výběr,“ zmínil Slávek Hrzal, ředitel ankety Zlatý Ámos.

I proto nakonec porota vybrala dva postupující do semifinále. Kromě Lenky Fréharové ještě Alenu Michálkovou ze základní školy Černovice v Kraji Vysočina.

„Olomoucký kraj se na organizaci regionálního kola ankety Zlatý Ámos podílel poprvé. Překvapily mě výkony školáků i osobnosti jednotlivých pedagogů, kteří rozhodně nezapadají do šedého průměru. Správný učitel hledá na žákovi to, co umí a ne to, co nezná. Takového člověka si pak dítě zapamatuje na celý život,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Zdeněk Švec.

Kdo se stane Zlatým Ámosem – tedy nejoblíbenějším učitelem České republiky se rozhodne ve finále, které proběhne 18. března 2016 v Praze.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.