čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V neděli se na Horním náměstí objeví les v kostce, prověří znalosti Olomoučanů

Zahoukej jako sova! Jaká je lesnatost v Evropě? Na co se používá průměrka? A spousta dalších znalostních i zábavných úkolů čeká tento týden na zvídavé obyvatele či návštěvníky Zlína, Kroměříže a Olomouce.

A jak to celé vlastně vypadá? Dřevěná kostka, která se objeví vždy na jeden den na náměstíva přes obrazovku s kolemjdoucími vtipným způsobem komunikuje, dává úkoly, chválí a šikovné i odměňuje. Za projektem s názvem „Les v kostce“ stojí lesníci a lesnické organizace, které spojuje účast v certifikaci lesů systémem PEFC .

Touto zábavnou a netradiční formou chtějí veřejnosti představit povolání lesníků a jejich úsilí o správné, trvale udržitelné hospodaření v českých lesích. S projektem jsme se představili na oborovém veletrhu Silva Regina a dále putujeme po moravských městech – Zlínu, Kroměříži, Olomouci, Brně, Třebíči a Jihlavě. Přijďte se na nás podívat, v neděli 10. dubna od 11 hod. se náš „Les v kostce“ objeví právě v Olomouci na Horním náměstí!

„Tato mezinárodní certifikace je jedním z procesů v lesním hospodářství směřujícím k dosažení trvale udržitelného hospodaření v lesích v České republice a zároveň usiluje o zlepšení všech funkcí lesů ve prospěch životního prostředí člověka“, objasnil na místě Ing. Stanislav Slanina, výkonný ředitel PEFC ČR. „V naší zemi je lesní hospodářství na velmi vysoké úrovni, což je dáno více než 200 - letou historií lesnictví, a proto se Česká republika stala zakládajícím členem PEFC a jako jedna z prvních zavedla funkční systém certifikace lesů do praxe. Tímto systémem je u nás certifikováno více než 70% lesních majetků a 231 firem sleduje tok certifikované suroviny tak, aby byl její původ jednoznačně prokazatelný.“

Více se o projektu můžete dozvědět na www.pefc.cz , kde naleznete i fotogalerii z jednotlivých navštívených míst a připravujeme také videosestřih z nejzajímavějších a nejvtipnějších reakcí účastníků.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.