pátek 29. března 2024 Taťána

Sbírka Zasukované tkaničky vynesla pro vozíčkáře přes 100 tisíc korun

Květen neodmyslitelně patří už 14 let sbírce Zasukované tkaničky, kterou pořádá Spolek Trend vozíčkářů Olomouc, aby zajistil dostatek financí na osobní asistenci a pomoc handicapovaným lidem nejen z Olomouce.

„Sbírka probíhá vždy ve dvou kolech, jarním a podzimním. Jarní proběhlo 2. a 3.května, kdy jsme mohli v ulicích města potkat dobrovolníky středních a vysokých škol s kasičkami. Ti nabízeli za dobrovolný příspěvek pár zasukovaných tkaniček,“ říká Tomáš Helísek.

V pondělí byl  součástí o hudební program na Horním náměstí, kde na podporu celé akce vystoupili  bez nároku na honorář kapely Fantajm, Faith No More Tribute a v 18h náměstí rozhýbali Hazydecay. Program na podporu sbírky oficiálně zahájil zástupce města, pan náměstek Aleš Jakubec, který poděkoval potenciálním dárcům na podporu sbírky a poukázal, jak je důležité tyto věci podporovat.

„Díky  pomocí všech a hlavně široké veřejnosti se podařilo získat 105 916, které  se použijí na dofinancování osobní asistence pro více jak 40 klientům naší organizace,“ s úsměvem podotýká Alena Ivanová, ředitelka Spolku.

Poděkování  patří i  studentům olomouckých středních, vyšších škol a ÚSS PdF UPOL, kteří přispěli svou aktivitou v ulicích města k tomuto výsledku. Velkou zásluhu na celé akci měli i herci a vedení Moravského divadla Olomouc, kteří spolu s vozíčkáři zmíněné tkaničky nabízeli kolemjdoucím.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.