čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

AKTUALIZOVÁNO: V Bělé pod Pradědem hořel rodinný dům

Těsně před pondělním polednem museli hasiči vyjíždět k požáru rodinného domu na Jesenicku v Bělé pod Pradědem. Majitel domu se nadýchal zplodin a musel být převezen záchrannou službou do nemocnice.

Nahlášen byl pouze požár kůlny na dříví, ovšem když hasiči přijeli na místo, oheň přeskočil na přilehlý rodinný dům. Hasiči tak museli přivolat posily i s výškovou technikou, a celkově tak na místě zasahovalo osm jednotek. Práce komplikovalo extrémní vedro, tudíž se hasiči museli často střídat.

Majitel domu se snažil zachránit zaparkované auto, ovšem nadýchal se zplodin, a musel tak být převezen do nemocnice na ošetření.

Celý zásah hasiči prováděli v dýchacích přístrojích, protože půda domu byla silně zakouřená. Postupně hasičské jednotky odkrývaly střešní krytinu, dohašovaly ohniska požáru a vynášely věci z baráku. Plameny dostali hasiči pod kontrolu za více jak dvě hodiny. „Výše škody zatím nebyla vyčíslena, příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností nedbalost,“ uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.