pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Černé pondělí pro záchranáře, v Olomouckém kraji již od rána řeší několik desítek vážných případů

Pondělí 18. července si bude nejspíše každý záchranář z Olomouckého kraje dobře pamatovat. Podle tiskového mluvčího Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Zdeňka Hošáka museli od ranních hodin řešit záchranáři několik desítek vážných případů.

Jak dispečeři operačního střediska, tak následně i posádky záchranářů se v pondělních dopoledních hodinách opravdu nezastavili. Dispečeři například řešili v telefonických hovorech několikrát asistenci při oživování osob. Nutno podoktnout, že jejich asistence nepřišla častěji nazmar a oživovaného člověka se podařilo zachránit.

"U dopravní nehody po střetu nákladního vozidla s osobním u Bochoře zasahovala v dopoledních hodinách posádka s lékařem výjezdového stanoviště z Přerova. Následky jsou bohužel smutné," řekl k jednomu z nejzávažnějších zásahů mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. Žena při nehodě totiž utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem. V době příjezdu lékaře již nebyla šance na její záchranu.

Během dopoledních hodin také vyjížděla záchranná služba k požáru na Jánského ulici v Olomouci (detailní článek naleznete zde). 

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.