čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Děti budou moci poznávat Olomouc s kreslenou kočičkou Olou

Oblíbená kočička Ola se vrací do olomouckých ulic. Pro děti si tentokrát připravila novou poznávací hru „S kočičkou Olou po Olomouci“, během které si mohou zahrát na malé detektivy. Stačí následovat mapu a vypátrat ve městě deset stanovišť, na kterých se Ola ukrývá.

„Od 4. srpna až do konce září si mohou rodiny s dětmi, tábory nebo dětská sdružení užít prohlídku Olomouce, na které jim bude průvodcem právě kočička Ola. Na jednotlivých stanovištích vždy najdou postavu naší kočičky se zajímavostmi o daném místě. Malé děti bude bavit hledat Olu, větší děti už si určitě zapamatují i různé zajímavosti o městě,“ vysvětluje za organizátory Karin Vykydalová z oddělení cestovního ruchu olomouckého magistrátu.

Mapu deseti stanovišť si můžete vyzvednout  v Informačním  centru Olomouc, Pevnosti poznání, Rozáriu, Arcibiskupském  paláci, Arcidiecézním  muzeu či Vlastivědném muzeu. Na těchto místech zároveň najdete i stanoviště  kočičky. Cílem malých detektivů je překreslit do mapy v jakémkoliv časovém období všech deset symbolů kočiček. Za splnění tohoto úkolu si pak mohou v Informačním centru v podloubí radnice vyzvednout pěknou odměnu.

„Trasa má 3,5 kilometru a informace na jednotlivých stanovištích jsou podané zajímavou a zábavnou formou. Soutěž tak určitě zvládnou i třeba čtyřleté děti. Navíc si pátrání po kočičce Ole mohou užít i zahraniční návštěvníci města – mapu jsme vydali v česko-anglické verzi,“ doplňuje Karin Vykydalová.

Do hry se můžete zapojit kdykoli mimo pondělí, až do konce září. Postavičky kočičky Oly na vás budou na stanovištích čekat vždy od 10 do 17 hodin.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Zdroj olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.