čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Bezdomovcům bude v zimě tepleji, oblečení jim darovala olomoucká firma Tempish

Charita Olomouc obdržela darem oděvy v celkové hodnotě téměř 400 000 Kč od velkoobchodní firmy TEMPISH. Speciální dar využije středisko Samaritán pro lidi bez domova a středisko Khamoro pro rodiny s dětmi v tísni. Jedná se zejména o sezónní teplé oblečení, jako jsou bundy, kalhoty, čepice, rukavice, jejichž potřeba pro lidi v nouzi stoupá s příchodem chladnějšího zimního počasí.

Na seznamu darovaných položek jsou nejen oděvy určené pro zimní období, ale i další potřebné kusy oblečení pro muže, ženy a děti, jako jsou například sportovní mikiny či spodní prádlo. „Část daru přijde do charitního šatníku k dispozici lidem, kteří se ocitli na ulici. Další část využijeme přímo v azylových domech pro lidi bez zázemí a rovněž pro rodiny s dětmi v nepříznivé sociální situaci,“ upřesnila koordinátorka Centra materiální pomoci Charity Olomouc Barbora Cigánková

„V dnešní uspěchané době je důležité nezapomenout ohlížet se kolem sebe. Žije mezi námi mnoho lidí, kteří se ne vlastním zaviněním dostali do složité životní situace, z níž často není snadná cesta ven. A právě proto jsme se rozhodli věnovat zimní oblečení značky SURFANIC olomoucké Charitě, která se postará o to, aby tento dar pomohl těm, kteří jej skutečně potřebují,“ sdělil manažer marketingu firmy Jonáš Navrátil. S příchodem sychravých podzimních dnů navštěvují lidé bez domova dobročinný šatník Charity Olomouc nejčastěji. „V zimě je to nejhorší. Přes den se ještě někde ohřejete, ale v noci se často člověk nemá kam schovat,“ svěřil se pan Karel, který přišel díky podnikání o dům, a ze dne na den se tak ocitl bez zázemí.

Hlavní činností firmy TEMPISH je výroba sportovního zboží spolu s velkoobchodem. V průběhu dvacetileté existence firmy se sortiment obchodního zboží rozšířil například o zimní sportovní oblečení SURFANIC, jehož oděvy Charita Olomouc aktuálně obdržela. Firma dodala Charitě Olomouc celkem 258 kusů šatstva v hodnotě 394 496 Kč.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.