úterý 16. dubna 2024 Irena

Olomoucká charita vyhlásila luštěninovou sbírku. Polévky pomůžou lidem bez domova přečkat zimu

Charita Olomouc spolu s Potravinovou bankou Olomouckého kraje vyhlašuje sbírku luštěnin pro potřebné. Darované luštěniny budou využity na přípravu polévek pro lidi bez domova v nízkoprahovém denním centru Samaritán a pro lidi ocitající se v nouzi. Sbírka je součástí Dnů boje proti chudobě, které vyvrcholí v druhé polovině října.

Sbírka proběhne ve dnech 5. října až 31. listopadu 2016. Dárci mohou luštěniny nosit přímo na služebnu Charity Olomouc ve Wurmově ulici 5 nebo do dobročinného obchůdku Prodejny u Samaritána na Wurmově ulici 11. Třetím sběrným místem bude olomoucké Horní náměstí před radnicí, a to pouze 17. října v době od 15.00 do 17:00, kdy proběhne happening upozorňující na potřeby chudých lidí a rodin v nouzi. Na náměstí zároveň dojde k předání luštěnin ze dvou olomouckých škol, které se do sbírky zapojily. Darovat je možné hrách, čočku, fazole nebo cizrnu.

„Ročně vydáme přes 40.000 porcí polévek, což pomůže více než tisícům osobám v nouzi,“ uvedla Barbora Cigánková, koordinátorka Centra materiální pomoci Charity Olomouc. Luštěniny jsou bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, které alespoň částečně nahrazují nedostatek jiných potravin, například masa. Díky dárcům, kteří přispějí luštěninou do sbírky, budou mít lidé bez domova v nadcházejícím zimním období alespoň minimální jednu teplou stravu denně – polévku.

Sbírku doprovází motto pracovníků střediska Samaritán: „Jde to prostě, bez otázky, balík hrachu daruj z lásky“. „Sbírku chápeme jako projev solidarity veřejnosti s těmi, kteří se z nejrůznějších příčin ocitají v nouzi, a jsou tak v naplnění základních životních potřeb závislí na pomoci druhých,“ sdělila Barbora Cigánková.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.