pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Anketa 7 divů Olomouckého kraje vybírá nejzajímavější místa v kraji

Sedm divů existuje nejen ve světě, ale také v Olomouckém kraji. Už čtvrtý ročník soutěže přinese dvacítku zajímavým míst a hlasující rozhodnout, která památka se stane tím největším divem Olomouckého kraje.

Do konce prosince můžete hlasovat na stránkách www.7divukraje.cz a vybrat si místo, které se vám nejvíce zamlouvá. Na začátku příštího roku proběhne slavnostní vyhlášení, které už po čtvrté vybere z dvacítky zajímavých míst regionu.

Nominovat svého favorita do ankety mohli starostové obcí, pracovníci muzeí i občané. Většina takto získaných tipů obsahovala zajímavosti, které se účastnily už některého z předchozích ročníků ankety. Přesto je mezi nominovanými několik nových kandidátů. Jedním ze zajímavých tipů je například Hranická propast. „Reagovali jsme na zprávu magazínu National Geographic, podle které je Hranická propast nejhlubší zatopenou jeskyní na světě, a operativně ji do ankety zařadili,“ uvedl producent soutěže Ivo Heger.

Další novinka, která se v soutěži objevila, je zámek s přilehlým parkem v Čechách po Kosířem, který nechal zrekonstruovat Olomoucký kraj, k jehož slavnostnímu znovuotevření došlo letos v dubnu.

Místa, pro které můžete hlasovat:

  1. Arionova kašna v Olomouci
  2. Rychlebské stezky v Černé Vodě
  3. Prameny Odry pod Fidlovým kopcem
  4. Tančírna v Račím Údolí u Javorníku
  5. Vodní dílo Nečíz v Litovli
  6. Střešní zahrada v Lipníku nad Bečvou
  7. Zámecký park v Loučné nad Desnou
  8. Hlavní nádraží v Olomouci
  9. Expozice času ve Šternberku
  10. Mladečské jeskyně
  11. Ruční papírna Velké Losiny
  12. Zlatorudné mlýny ve Zlatých Horách
  13. Jezernické železniční viadukty
  14. Poutní kostel v Dubu nad Moravou
  15. Zámek Čechy pod Kosířem
  16. Dřevěná monstrance ze Špiček
  17. Šatlava – muzeum vězeňství v Uničově
  18. Největší tesařská sekera na světě
  19. Národní dům v Prostějově
  20. Hranická propast

Letošní akce nese již číslo čtyři. První dva ročníky proběhly v roce 2011 a 2012, z iniciativy tehdejšího hetmana Martina Tesaříka a Ivo Hegera. Na další dva roky si anketa dala pauzu a opět se vrátila loni. Přes dva tisíce lidí rozhodlo o vítězství mariánského sloupu v Uničově.

Hlasování v anketě 7 divů Olomouckého kraje bude probíhat výhradně prostřednictvím internetu na adrese www.7divukraje.cz. K vámi vybrané památce zadáte svůj email, na který vám potom příjde potvrzovací zpráva. Podrobnosti k soutěži a informace o jednotlivých divech budou pořadatelé průběžně zveřejňovat také na Facebooku 7 divů na adrese www.facebook.com/7divuok.

Vyhlášení soutěže proběhne začátkem příštího roku, jako součást slavnostního zahájení veletrhu cestovního ruchu Tourism Expo na Výstavišti Flora Olomouc.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto http://www.7divukraje.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.